ΑΡΘΡΑ

Αγαπητή μακρινή εξαδέλφη

lunch

Αγαπητή όλο και πιο μακρινή εξαδέλφη Κεντροαριστερά.

Αγαπητή όλο και πιο μακρινή εξαδέλφη Κεντροαριστερά.

.

Προχτές που τηλεφωνηθήκαμε για την ενημέρωση ρουτίνας, σε άκουσα κάπως αγχωμένη, κάπως σαν να ‘χες πάθει μια ψυχολογία να πούμε, σαν να σου ‘χε σταθεί μια μόρα στο σβέρκο και να φοβόσουνα να γυρίσεις να τηνε δεις, μη μαρμαρώσεις και μας μείνεις πρόξενος.

.

Όταν μου είπες ότι αιτία ήταν ο Άδωνις και οι δηλώσεις του για φυγή καταθέσεων ή bank running όπως συνηθίζουν να το λένε κάτι τσοπαναραίοι (ποιμένες) στον Καλλικρατικό Δήμο Κάτω Ραχούλας, κατάλαβα την πατριωτική σου αγωνία, που απέρρεε από την προσεκτική ανάλυση των στοιχείων της δεδομένης (δεν γράφω δοσμένης μην το πάρεις αλλιώς) πραγματικότητας.

.

Σου στέλνω λοιπόν μέσω «Μεταρρύθμισης» ένα μήνυμα, μην σε κρατάει η αγωνία απ’ το μανίκι και σου δημιουργήσει τίποτα νευροφυτικά και τίποτα αναταράξεις στον κύκλο της πολιτικής σου γονιμότητας (λέμε τώρα).

.

Λέω λοιπόν:

.

*Βρε κοπέλα μου για έλα στα συγκαλά σου. Όλοι οι Έλληνες πολίτες που δεν είχαν καταθέσεις  δεν είδανε όσους είχανε, να τις μεταφέρουνε πανικόβλητοι σε ασφαλείς τραπεζικούς προορισμούς, όταν τα spreds των επιτοκίων δανεισμού του κράτους και των τραπεζών είχαν φθάσει στη Χονολουλού;

.

Έ ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε τότες και δεν το είχαμε καταλάβει;

.

*Βρε χρυσό μου κορίτσι, όλοι οι Έλληνες που είχανε καταθέσεις και τις φυγαδέψανε τότε  στους παραπάνω προορισμούς, είχανε πάθει πανικό από δηλώσεις Άδωνη και δεν το ενθυμούμαι ο γέρων;

.

*Βρε πουλάκι μου, το ίδιο δεν έγινε σε Κύπρο, Ιρλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία όταν τα δικά τους  spred αγκομαχάγανε στην ανηφοριά;

.

Έ αυτές οι χώρες είχανε κανένανε ντόπιο Άδωνη που έσπειρε πανικό, ή τίποτα κομματικά λούλουδα σαν το ΣΥΡΙΖΑ;

.

Και επειδή σε ξέρω ρε ξαδέρφη τι μελό είσαι με την αξιοπρέπεια καταλαβαίνω αυτό που λες, πως είναι δηλαδή πολιτικά αναξιοπρεπές να ποντάρεις στον πανικό, αλλά είναι και πολύ εύκολο και αναξιοπρεπές να λειτουργείς ως εισαγγελέας προθέσεων.

.

Για να είμαστε λοιπόν ακριβείς, πολιτικά αναξιοπρεπές θα ήταν αν κάποιος έλεγε ότι πχ «ο ΣΥΡΙΖΑ θα στήσει μνημονιακές κρεμάλες στο Σύνταγμα» γνωρίζοντας ότι ψεύδεται αφού ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει κάτι τέτοιο, ενώ δεν θα ήταν καθόλου αναξιοπρεπές αν κάποιος έλεγε ότι η Χρυσή Αυγή θα έκανε ακριβώς αυτό στην εντελώς υποθετική περίπτωση που θα κυβερνούσε, γνωρίζοντας ότι σ’ αυτήν την περίπτωση οι κρεμάλες καθόλου δεν αποκλείονται.

.

Και να σε ρωτήσω και κάτι; Γιατί αν όχι πανικό τουλάχιστον ανησυχία δεν έχουν οι καταθέτες όταν βλέπουν ότι η κυβέρνηση βούτηξε το πλεόνασμα από τους ανέργους και το μοίρασε στον Υποστράτηγο Πέτρο Άκαπνο και στον λοχαγό Φίλιππο Μουριέλα, στον αρχιφύλακα Πέτρο Ζαρντινιέρα και στον λιμενικό Γιάννη Φραπόγαλο, ενώ λίγο πριν ο Αρεοπαγίτης Φιλήμων Παρακρατάκος (όπως Μπαλτάκος) είχε νομιμοποιήσει τη δικιά του αρπαχτή από τους ανέργους και για να μην τον ξεφωνήσουμε όλοι μαζί είπε να πάρει στην παρέα του και τους υπόλοιπους συντελεστές της Ελλάδος των Ελλήνων Χριστιανών ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ σφύριζε αδιάφορα;

.

Το λοιπόν κοπέλα μου ο Άδωνης δεν είπε ούτε τίποτα άγνωστο σε όλους μας, ούτε τίποτα ψευδές.

.

Είπε ότι αν κάνει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι θα υπάρξει φυγή καταθέσεων από τις Ελληνικές τράπεζες.

.

Έ ο Άδωνις είναι ο μόνος που το θεωρεί αυτό πιθανό, ή και πολλοί άλλοι εντός και εκτός κομμάτων, εντός και εκτός πολιτικής, εντός και εκτός αγοράς, καθώς και ένα σωρό επώνυμοι κεντροαριστεροί που λένε κάθε τόσο το ίδιο και προβάλλουν μάλιστα και ολόκληρη επιχειρηματολογία (και εδώ στη Μεταρρύθμιση);

.

 

.

Μήπως όμως ο Άδωνης δεν δικαιούται δια να ομιλεί επειδή είναι δεξιός;

.

Έ και λοιπόν;

.

Αν έστελνε ένα άρθρο του στη Μεταρρύθμιση για να εξηγήσει γιατί πιστεύει ότι με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα έχουμε bank running δεν θα δημοσιευόταν;

.

Μα τότε κούκλα μου κεντροαριστερά με την ίδια λογική δεν θα δημοσιευόταν ούτε το άρθρο του Λαφαζάνη που είναι κομμουνιστής (δηλαδή δεξιός και αυτός) που θα επιχειρηματολογούσε για να αποδείξει αυτό που κατ’ επανάληψη έχει πει:

.

Ότι η χώρα κυβερνιέται από παρανόμους σφετεριστές της εξουσίας.

.

Αλλά δεν είδα να τον κατηγορήσεις ευαισθητούλα μου για πολιτική αναξιοπρέπεια, άσχετα αν οι καταθέτες έχει αποδειχτεί στην πράξη ότι γράφουν αυτά που λέει ο Λαφαζάνης στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, αλλιώς δεν θα είχε μείνει στις τράπεζες ούτε η κυρά Μαρία η καθαρίστρια.

.

Μα τότε ο μεν διάλογος θα ήταν ένα αδύναμο κουβεντολόι μεταξύ κεντροαριστερών συνδαιτημόνων στην ταβέρνα «Το Ναυάγιο», η δε Μεταρρύθμιση δεν θα ήταν κεντροαριστερό site διαλόγου και προβληματισμού, αλλά διαπλεκόμενο μιντιακό συγκρότημα.

.

Υ.Γ. Αγαπητή εξαδέλφη. Παρακάτω σου παραθέτω ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα πολιτικής αξιοπρέπειας από ένα μη διαπλεκόμενο μιντιακό μέσον ώστε να αποτελέσει παράδειγμα για όλους μας:

.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ των συντακτών:

.

*Τετάρτη 24 Σεπτέμβρη την επομένη της συνάντησης Σαμαρά-Μέρκελ έχει πρωτοσέλιδο τίτλο «Παχειά λόγια με άδειο κουμπαρά».

.

*Δευτέρα 15 Σεπτέμβρη την επομένη της παχιάς  μοιρασιάς πολλών δις από Τσίπρα έχει πρωτοσέλιδο τίτλο «Αλ. Τσίπρας ρεαλιστικές και κοστολογημένες δεσμεύσεις. Εμπιστευθείτε την αριστερά»

.

Τελικά ξαδέρφη νομίζω ότι οι καταθέσεις είναι πολύ πιθανό να φύγουν.

.

Χωρίς να χρειαστεί ούτε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ούτε δηλώσεις Άδωνη.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top