ΑΡΘΡΑ

Αλίμονο στους νέους

Μετά την μισθολογική αποκατάσταση των δικαστικών θα ακολουθήσει εικείνη των ενστόλων. Πιέζουν βουλευτές της συμπολίτευσης και δεν έχει αντίρρηση η αντιπολίτευση. Είναι οι δικαστές και οι ένστολοι οι ασθενέστεροι των συμπολιτών μας; Ποια είναι η λογική πίσω από την προνομιακή μεταχείριση των δύο αυτών ειδικών μισθολογίων του Δημοσίου; Μήπως δεν έχουμε συνταξιούχους των 400 ευρώ και μήπως ο πρώτος μισθός για τους νεοπροσλαμβανόμενους δεν έχει πέσει στα 510 ευρώ;

Η συζήτηση που γίνεται τις τελευταίες μέρες για την επιστροφή των περικοπών σε δικαστικούς και ενστόλους είναι προσβλητική για τους ανέργους, για τους φτωχούς ανθρώπους, για τη νέα γενιά. Ακόμη και αν δεχτούμε, ως υπόθεση εργασίας, ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις για παροχές, είναι προφανές ότι πρέπει να ισχύσουν κανόνες κοινωνικής και διαγενεακής δικαιοσύνης και όχι η παραδοσιακή πελατειακή λογική του παλαιοκομματισμού.

Αν λεφτά υπάρχουν, ας μοιραστούν με έναν τρόπο που δεν θα δημιουργεί συνθήκες σύγκρουσης μεταξύ των ευνοημένων του συστήματος εξουσίας και των άλλων που αφήνονται να πέσουν – με τα παιδιά μας να προηγούνται.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top