ΑΡΘΡΑ

Αλλαγή σελίδας για τα ΑΕΙ

Μακάρι η εκλογή νέων πρυτανικών αρχών να σηματοδοτήσει το τέλος μιας εποχής για τα ελληνικά πανεπιστήμια. Μακάρι η αλλαγή των προσώπων στην κορυφή να φέρει άρση των στρεβλώσεων και των παθογενειών που ταλανίζουν την ανώτατη παιδεία.

Το έργο των νέων πρυτάνεων δεν θα είναι εύκολο. Υπάρχουν ισχυρά συστήματα αντίστασης στην αλλαγή και στην πρόοδο, κυριαρχούν νοσηρές αντιλήψεις και έχουν δημιουργηθεί δυσμενή τετελεσμένα. Από την άλλη, οι δημιουργικές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας απαιτούν την προστασία και την αναβάθμιση των ΑΕΙ ώστε να επιτελούν το σκοπό για τον οποίο συστάθηκαν και να προσφέρουν ποιοτική παιδεία και καλλιέργεια στη νέα γενιά.

Επείγει η διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας των ιδρυμάτων, ώστε να μη χάνονται εξάμηνα και να μην βρίσκονται σε ομηρεία οι φοιτητές. Εχει επίσης μεγάλη σημασία η προστασία της περιουσίας τους από κλοπές και φθορές, η αντιμετώπιση φαινομένων βίας και ανομίας, η αξιολόγηση του προσωπικού και η ορθολογική κατανομή του.

Δεν θα είναι απλό, όμως είναι εθνικά αναγκαίο.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top