ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Αμετανόητοι ως το τέλος

Το ΠΑΣΟΚ οδεύει προς μια δεύτερη εκλογική ταπείνωση και τα κορυφαία στελέχη του, αυτά που συνυπέγραψαν την καταστροφή της χώρας και την εξαθλίωση των κατοίκων της, εξακολουθούν αμετανόητα να προκαλούν με τον αλαζονικό ραγιαδισμό τους! Όταν οι πάντες πλέον, όχι μόνον στην Ευρώπη, αλλά και στις ΗΠΑ, καταγγέλλουν σε όλους τους τόνους ότι τα μνημόνια δολοφόνησαν την ελληνική οικονομία, αυτοί επιμένουν να είναι γερμανικότεροι των Γερμανών.

Θεωρούν πως ό,τι έκαναν, καλώς το έκαναν και επιπλέον δεν υπάρχει δυνατότητα να αλλάξει. Το δημιούργησε φευ και αυτό το πολιτικό μας σύστημα: Ασήμαντα ανθρωπάκια απέκτησαν πολιτική οντότητα χάρις στην εύνοια του εκάστοτε ηγεμόνος και το μόνο που έμαθαν ήταν να σηκώνουν το φρύδι… Και απέκτησαν μια μεσαιωνική «ειδικότητα». Να είναι ταυτόχρονα αλαζόνες και δουλοπρεπείς.

Τη στιγμή που το ψευδοπρωσσικό δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε διαπιστώνει την απομόνωσή του, οι γραικύλοι ηρακλείς των μνημονίων αγγίζουν πλέον τα όρια της γελοιότητας. Όταν ως και οι N.Y. Times αφιερώνουν δύο κύρια άρθρα, μέσα σε 10 μέρες, στην αποτυχημένη συνταγή «πονάει δόντι, κόβει κεφάλι» που εφαρμόζεται στην Ελλάδα…

Μάλιστα, στο τελευταίο τους, με αφορμή το δανεισμό της Ισπανίας για ανακεφαλαίωση των τραπεζών της, επισείουν τον άμεσο κίνδυνο καταστροφής της ευρωζώνης, εάν συνεχισθεί η αδιέξοδη λιτότητα στην Ελλάδα. Και ζητούν την άμεση επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου! Κάτι που αρνούνται οι εγχώριοι οσφυοκάμπτες. Και με αυτούς θέλει να αναγεννήσει το ΠΑΣΟΚ ο σημερινός αρχηγός του. Εάν το κάνει διότι θέλει οριστικώς να το ενταφιάσει, τότε μπράβο του…

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top