ΑΡΘΡΑ

Ανατολική Μεσόγειος και κεντρική και απόκεντρη

Τουρκία  και Λιβύη, υπόγραψαν MOU συνεργασίας,  στα θέματα που μας δακρύζουν και μας γονατίζουν.

Αυτό το πρωτόκολλο, ακόμη και για να το σκεφτούν, έχουν να παιδεύονται  πολύ καιρό ακόμη. Εμεις φασαρία να γινεται μιλάμε για σχέδια για χάρτες και άλλα πολλά και χαζά…

Κανέναν δεν αγγίζει όμως, από ότι φαίνεται, το γεγονός πως η πλειοψηφία των φονιάδων  του ISIS, μεταφέρονται  οργανωμένα και συντεταγμένα στη Λιβύη, από όπου δεν θα αργήσουν να σκάσουν μύτη και τότε να δούμε,  πού σε πονεί και πού σε σφάζει.

Γιατί το μεγάλο πάρτι, θα ξεκινήσει τώρα, από κεί και θα αναρωτιόμαστε, μα πού στο καλό βρέθηκαν πάλι ετούτοι!

Γράφαμε πριν λίγο καιρό,  για όλο το παιχνίδι που παίζεται ακόμη στη Β.Συρία. Ακόμη και ο Πούτιν δεν δίνει σημασία προς το παρόν, γιατί τον ενδιαφέρει να κλείσει την τρύπα με τον Ασαντ…Γράψαμε με ιδιαίτερη έμφαση ότι τα πετρέλαια του Κιρκούκ, ουδείς φαίνεται να τα διεκδικεί ή να τα αγγίζει, διότι οι πάντες φαίνεται αναγνωρίζουν,  πως αυτά ανήκουν στη οικογένεια.  Ναι καλά ακούσατε ανήκουν στη οικογένεια και κανένας δεν μπορεί να τα αγγίξει. Η οικογένεια συνεχίζει να πλουτίζει και ο μόνος που αντιδρούσε φανερά και επίμονα,  δηλώνοντας ως Λαβρόφ,  την άποψή του, φαίνεται περισσότερο να περιθωριοποιείται,  στο θέμα αυτό,  παρά να υπερισχύει.

Ο Μακρόν δείχνει πως είναι ο μόνος που θα συγκρουστεί  ανοικτά, συγκρούεται ήδη φυσικά,  με τον Ερντογάν.

Μόνο μην επαναλάβει τα ίδια ανόητα σφάλματα,  που έκανε ο κοντός Σαρκοζί,  νομίζοντας ότι με τον τρόπο αυτό, θα μπορούσαν να βρουν χώρο, και για την Γαλλία, στην περιοχή.

Σφάλμα  μέγα και θα συνεχίσουν να το πληρώνουν  ακριβά, γιατί όσο και να πουλήσουν στον Άσαντ, τον καλό τους πελάτη, δεν μπορεί να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα, που δημιουργήθηκε από την εποχή του κοντού ηλίθιου.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top