ΑΡΘΡΑ

Ανεργία ή αναδουλειά;

Για πείτε παρακαλώ, τι από τα δύο, προτιμάτε;

Με το πρώτο, είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχουν δουλειές, δεν δικαιολογείς, βέβαια και πάλι ποτέ τον εαυτό  σου, τον έχεις μονίμως  φταίχτη αλλά, υπάρχει και ένας εξωγενής παράγοντας, που θα μπορούσε  να αποκτήσει, ρόλο επιχειρήματος.

Στην αναδουλειά όμως, νιώθεις  να φταις εσύ, εκατό τα εκατό. Να αναλογίζεσαι δηλαδή τι σκατά έκανα λάθος κι έμεινα απόξω.

Και ξέρεις σ’ αυτή την περίπτωση, το μόνο που δεν σου ‘ρχεται στο μυαλό, είναι αυτό το περί μούτσους που γαμούσαμε.

Γιατί, έχεις ολοκληρωτικά, σχεδόν, πειστεί, για τη δική σου ευθύνη. Δεν ξέρω πόσο κάνει καλό ή κακό, δεν μ’ αρέσουνε τα ψυχολογοτέτοια, αλλά  είναι μια αίσθηση, που αλήθεια σας λέω,  μην σας πετύχει, ούτε καν ξώφαλτσα, ούτε καν στο φτερό.

Και μετά διάφοροι, ανόητοι,  συγκρίνουν με τρόπο αήθη και αλαζονικό, ψιλοχλευάζοντας κι εσύ από μέσα σου, πονώντας βέβαια, γιατί όποιος λέει το αντίθετο είναι ψεύτης, προσγειώνεσαι ανώμαλα, στο «ου γαρ οίδασι»…

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top