ΑΡΘΡΑ

Ανοικτή επιστολή προς τους Πασκάλ και Μπρυκνέρ

Αγαπητέ Πασκάλ, αγαπητέ Μπρυκνέρ.

Κανείς δεν πίστευε ότι η αλληγορία του «Μεγάρου των Χαστουκιών» θα εύρισκε τη θέση της στην κυβερνητική πραγματικότητα της «Γενέθλιας Γής» μας μας που συνεχίζει ανέμελη να ζή στον «Πειρασμό της Αθωότητας». «Το θείο βρέφος» της Αριστεράς, απαλλάσσοντάς μας ταχύτατα από τη «Μιζέρια του Πλούτου» συνεχίζει να συγκυβερνά με τον Πάνο το Βατράχι παρ’ όλο που είναι πια πασίδηλο ότι «Ο Γάμος από έρωτα έχει αποτύχει».

Αγαπητέ Πασκάλ, αγαπητέ Μπρυκνέρ.

Έχουμε γεγονότα:

*Ο Παππάς εξαγγέλλει διαστημική υπηρεσία Ελλάδος χωρίς να έχει διευκρινίσει αν την συγκροτεί για λόγους δίκαιης ανάπτυξης ή απλά επειδή τα ελικόπτερα δεν πάνε αρκετά μακριά!

*Ο Βούτσης ομολογεί κυνικά ότι δεν είναι πρόεδρος της Βουλής των αλλωνώνε αλλά της βουλής του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό είναι θετικό για τη χώρα μας γιατί για σκεφθείτε να είχαμε το Βούτση για πρόεδρο όλης μας της Βουλής!

*Ο Φλαμπουράρης λέει επί λέξει «βλέπουμε ότι πετυχαίνουμε θαύματα» αλλά εντάξει, μεγάλος άνθρωπος είναι, υπάρχει κατανόηση!

*Ο Βερναρδάκης, ο γνωστός πανεπιστημιακός ντε, προειδοποιεί ότι οι ερχόμενες εκλογές θα είναι οι πιο πολωτικές (ίσως εννοεί πιο πολωτικές και από εκείνες του 1946 αφού για μια ρεβάνς ζούμε κι αναπνέουμε ρε σύντροφοι)!

*Ο Μαυραγάνης δηλώνει με τσαμπουκά ότι «αν η Γερμανία θέλει μπορεί να αποχωρήσει από το ευρώ» αλλά κανείς δεν είναι τέλειος!

*Ο Τσίπρας συσκέπτεται με τον Τζανακόπουλο και την Σβίγγου πως θα αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της χώρας μας!

*Ο Μουζάλας πηγαίνει στο Ελληνικό για να πληροφορηθεί τις συνθήκες όπου ζουν οι πρόσφυγες, χωρίς ίχνος «Τυραννίας της Μεταμέλειας» απάνω του!

*Κάποιο εγκάθετο ανθυποϋπαλληλάκι του ΣΥΡΙΖΑ ανακαλύπτει δάσος στο Ελληνικό, μετά από 60 χρόνια λειτουργίας του αεροδρομίου. Είχε καθώς θυμάστε προηγηθεί η ανακάλυψη αρχαιολογικού χώρου στο Ελληνικό από τους «Τεμπέληδες της εύφορης κοιλάδας».

*Ο Τσίπρας παίρνει το προεδρικό αεροπλάνο και κάνει μυστική στάση στο Παρίσι, με μία μυστική κουστωδία ακολούθων, συναντά μυστικά διαφόρους, συζητά μαζί τους βάσει μυστικής ατζέντας, ο Ελληνικός λαός πληροφορείται εκ των υστέρων για όλα αυτά από τα βοθροκάναλα της διαπλοκής και όταν ο Άδωνις Γεωργιάδης ζητά διαφάνεια και εξηγήσεις για όλα αυτά τα πρωτάκουστα για δημοκρατική χώρα, βγαίνουν διάφορα ημιηλίθια παραφερνάλια του ΣΥΡΙΖΑ και λένε ότι η Νέα Δημοκρατία θα έπρεπε να ντρέπεται που κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι πήρε το προεδρικό αεροπλάνο για να πάει τα παιδιά του στη Ντίσνεϋλαντ!

*Ένα ΣΥΡΙΖΟτιποτάκι από το πουθενά που λέγεται Γιάμαλη ή Γιαμαλή (δεν έχει καμία σημασία) και πληρώνεται από τους φόρους μας, λέει στην οθόνη του τηλεοπτικού κωλομάγαζου του κομμουνιστή Τσακνή, ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν μπήκε μέσα στη Μόρια επειδή μάλλον σιχαινόταν» αλλά μεταμοντέρνα «Μελαγχολική Δημοκρατία» έχουμε, μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι του κατέβει!

Από την άλλη πλευρά:

*Ευρωπαίοι, Αμερικανοί, Κομισιόν και Ντράγκι λένε στην κυβέρνηση «κλείστε την αξιολόγηση αν θέλετε να συνεχίσει να υπάρχει πρόγραμμα βοήθειας».

*Δημοσιεύεται η έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα που η πολιτική της ουσία λέει ότι «Δεν υπάρχουν λαοί πρόθυμοι να χρηματοδοτούν τις συντάξεις της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, της ΟΤΟΕ, των πενηντάρηδων Δημοσίων υπαλλήλων, των άγαμων θυγατέρων, τους ατελείωτους πελατειακους διορισμούς, την ξάπλα, την οργιώδη φοροδιαφυγή, τη θεσμοθετημένη μίζα και τις μαγκιές των αρπαχτούρηδων του πολιτισμού«!

Και μέσα σε όλα αυτά το καραγκιοζάκι που πληρώνεται ως σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του Τσίπρα (κάθε πρωθυπουργός έχει το επιτελείο που του ταιριάζει) αποδεικνύεται ιδιαίτερα μελετηρός αριστερός, αφού, όπως ο εργοδότης του που ήταν τη μία μέρα στη Λέσβο και την επόμενη στη Μυτιλήνη, έτσι και αυτός διάβαζε τη μία μέρα Πασκάλ και την επομένη Μπρυκνέρ!

Εμ Πασκάλ εμ Μπρυκνέρ!

Εμ σαμπού εμ κοντίσιονερ!

Μας βλέπω να το ρίχνουμε στην «Ερωτική Αναρχία»

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top