ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Αντάρτες γάλακτος…

«Αν αρνηθώ να ψηφίσω φρέσκο γάλα 11 ημερών, κάνω κομματικό παράπτωμα;». Νομίζω πως είναι η ερώτηση του μήνα. Την έκανε ο Νεοδημοκράτης Γιώργος Βλάχος. Ακούγεται παράδοξο, αλλά είναι πραγματικό. Ο επόμενος σοβαρός πονοκέφαλος της κυβέρνησης, αφορά στις αντιρρήσεις βουλευτών της γύρω από τη διάταξη για την ημερομηνία του φρέσκου γάλακτος.

Ο κ. Βλάχος είναι μια περίπτωση. Υπάρχουν πολλές ακόμα. Ο περίφημος Τζαμτζής, αλλά και ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος. Από τη Νεα Δημοκρατία αυτοί. Υπάρχουν και οι «αντάρτες γάλακτος» από το ΠΑΣΟΚ. Ο Κασσής, ο Μωραΐτης, ο Σαχινίδης και ο Σηφουνάκης. Ενδεχομένως τις επόμενες ώρες να εμφανιστούν κι άλλοι. Άβυσσος η ψυχή ενός βουλευτή της συγκυβέρνησης. Ιδιαίτερα, ενός βουλευτή επαρχίας που έχει μάλιστα γαλακτοπαραγωγούς. Οι οποίοι (γαλακτοπαραγωγοί), να υπενθυμίσω, ότι ψηφίζουν!

Μπορεί η ερώτηση Βλάχου να έχει ενός είδους σουρεαλισμό, αλλά το πρόβλημα είναι πραγματικό. Οι «αντάρτες γάλακτος», είναι αποφασισμένοι και είναι αρκετοί. Τόσοι, ώστε να απειλούν την κυβερνητική ενότητα. Τα πράγματα είναι σοβαρά. Σʼ αυτή τη χώρα, αυτά τα πράγματα είναι τα σοβαρά. Μια κυβέρνηση, δεν κινδυνεύει επειδή ψηφίζει μνημόνια, δεν κινδυνεύει από το 30% των ανέργων, δεν κινδυνεύει από τα ολοένα και μεγαλύτερα ποσοστά ανέχειας που καταγράφονται στην κοινωνία. Κινδυνεύει επειδή κάποιοι βουλευτές, που εκλέγονται σε περιφέρειες με πολλούς γαλακτοπαραγωγούς ψηφοφόρους, απειλούν να τη ρίξουν για την ημερομηνία για την οποία το γάλα θεωρείται φρέσκο.

Τα μηνύματα, για τη σοβαρή αυτή κατάσταση, έφτασαν μέχρι τις Βρυξέλλες. Φαντάζομαι τους πρωθυπουργικούς συνεργάτες, να μεταφέρουν στον Αντώνη Σαμαρά τις προειδοποιήσεις. Ενώ η σύνοδος κορυφής συζητούσε τις επιπλέον κυρώσεις στη Ρωσία για τη στάση της στην Κριμαία, ο Έλληνας πρωθυπουργός πληροφορείτο για τις δηλώσεις Βλάχου και Τζαμτζή για το γάλα! Αυτό κι αν είναι σουρεαλισμός.

Τη σοβαρότητα της κατάστασης, την επιβεβαίωσε ο κ. Σαμαράς με τη δήλωσή του. «Είναι άδικο, αλλά και στενάχωρο για τον κόσμο, τη μέρα που η Ελλάδα ανοίγει τα φτερά της να υπάρχουν τέτοιες παραφωνίες και ιδιαίτερα όταν μαθαίνω ότι επίσημα πια στον ΣΥΡΙΖΑ διερωτώνται αν θα καταφέρουν να μείνουν ένα ενιαίο κόμμα. Προχωράμε και όλα θα γίνουν κανονικά όπως πρέπει», είπε ο Αντώνης Σαμαράς.

Δήλωση με νόημα, δήλωση με απειλές. Έβαλε βέβαια και λίγο ΣΥΡΙΖΑ στη δήλωση, για να την κάνει πιο ελπιδοφόρα για τους βουλευτές του, αλλά η ουσία δεν αλλάζει. Ο Έλληνας πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες, βλέπει να κλονίζεται η κυβέρνησή του από τους «αντάρτες γάλακτος»…

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top