ΑΡΘΡΑ

Αντιρατσιστικό και Ν.Δ.

Δεν μας φτάνει που έχουμε ως αξιωματική αντιπολίτευση και εναλλακτική λύση έναν ΣΥΡΙΖΑ, που οι θέσεις που διατυπώνει και η όλη παρουσία του προμηνύουν την καταστροφή και το χάος και κίνδυνο για την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη… Και που τελευταία δείχνει να διαπλέκεται με σκοτεινά συμφέροντα, όπως έδειξαν οι περιπτώσεις των φαρμάκων και των υποβρυχίων. Έχουμε και μια ΝΔ όμηρο των πιο σκοταδιστικών, οπισθοδρομικών και καθυστερημένων αντιλήψεων. Το απέδειξε με το αντιρατσιστικό, που δεν έφερε ένα πλήρες και αποτελεσματικό νομοσχέδιο, αλλά ένα άτολμο κείμενο. Το χειρότερο είναι η εξάρτηση τμημάτων της από εκκλησιαστικούς κύκλους, χειρότερους από τους πιο φανατικούς φονταμενταλιστές μουλάδες και αγιατολάχ.

Δεν πρόλαβαν οι μεσαιωνικές φιγούρες του Πειραιώς και του Θεσσαλονίκης να απειλήσουν με αφορισμούς και πολλοί βουλευτές της ΝΔ έκαναν πίσω από τη συμπερίληψη στο αντιρατσιστικό, διάταξης, με την όποια επεκτείνεται το σύμφωνο συμβίωσης και σε ομόφυλα ζευγάρια. Ο Σαμαράς, φοβούμενος -λέει- τη συνοχή της κοινοβουλευτικής ομάδας του, μεταθέτει το θέμα σε ένα αόριστο μέλλον.

Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι ήδη υπάρχει καταδίκη της χώρας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Δεν αντιλαμβάνονται τι είδους εικόνα δίνουν για τη χώρα, όταν εμφανίζονται μεσαιωνικοί εκκλησιαστικοί παράγοντες να διαμορφώνουν την κρατική πολιτική; Και δεν έχουν συνειδητοποιήσει τη σημασία που έχουν στην Ευρώπη τα ανθρώπινα δικαιώματα;

Το ΠΑΣΟΚ έδωσε και συνεχίζει να δίνει σκληρή μάχη για ένα ολοκληρωμένο αντιρατσιστικό και για την επέκταση του σύμφωνου συμβίωσης. Αυτά που πρέπει να γίνουν, όπως εκτέθηκαν και στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή από το ΠΑΣΟΚ, είναι τα εξής.

1. Ποινική προστασία του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλου προσώπων ή ομάδων, από υποκίνηση βίας ή μίσους.

2. Επιβολή της παρεπόμενης ποινής της στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων για ρατσιστικά εγκλήματα.

3. Την θέσπιση γνωμοδοτικής επιτροπής της Εθνικής Ένωσης Δικαιωμάτων για επιβολή κυρώσεων σε νομικά πρόσωπα ή ενώσεις προσώπων.

Την απαλλαγή των παθόντων από παράβολα μήνυσης ή έγκλισης.

Την βελτίωση των διατάξεων για τέλεση πράξεων μέσω διαδικτύου.

Επίσης, πρέπει άμεσα, μέσω διάταξης στο αντιρατσιστικό, να επεκταθεί το σύμφωνο συμβίωσης σε ομόφυλα ζευγάρια. Γίνεται μονότονο, αλλά η πραγματικότητα επιβάλει πάλι την διαπίστωση. Όλα αυτά τα τραγικά, δίνουν πάλι με ανάγλυφο τρόπο την αναγκαιότητα της συγκρότησης ενός ισχυρού ενδιάμεσου πόλου μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Οι διαδικασίες σύγκλισης των κεντροαριστερών και μεταρρυθμιστικών δυνάμεων πρέπει να επιταχυνθούν.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top