ΑΡΘΡΑ

Αν ο Αίσωπος κρατούσε πρακτικά

Τι θα έγραφε ο Αίσωπος αν κρατούσε πρακτικά στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια;

.

«Δύο εχθροί ταξίδευαν με το ίδιο καράβι. Επειδή ήθελαν να έχουν χωριστά τα τσανάκια τους, ο ένας πήγε στην πλώρη και ο άλλος στην πρύμνη. Έπιασε σφοδρή κακοκαιρία και το καράβι πήγαινε να τουμπάρει. Τότε, εκείνος που καθόταν στην πρύμνη ρώτησε τον καπετάνιο, ποιο μέρος του σκάφους κινδυνεύει να βουλιάξει πρώτα. Κι όταν ο καπετάνιος απάντησε « η πλώρη», αυτός είπε: «Δεν λυπάμαι που θα πεθάνω, αρκεί που θα δω τον εχθρό μου να πνίγεται πρώτος!»

.

Όταν σε πέντε – έξι εβδομάδες σωθούν οι τροφές στο καράβι που ήταν αταξίδευτο, δε θα χρειαστεί να ρίξουν κλήρο για να δουν ποιος θα φαγωθεί. Πάλι οι μούτσοι θα την πληρώσουν, διότι είμαστε χώρα για το «μούτσο», όπως θα έγραφε ο Αριστοφάνης εάν κρατούσε αυτός τα πρακτικά της σύσκεψης.

.

ΥΓ1: Πριν από κάποια χρόνια υπήρχε ένας μικρός Αλέξης που φώναζε «κάτσε καλά Γεράσιμε»! Τώρα ένας άλλος (;) Αλέξης έχει μπερδέψει τη «Μνημοσύνη» της παιδικής του ηλικίας με τη Νοημοσύνη μας.

.

ΥΓ2: Πέρασε στα ψιλά. Την περασμένη εβδομάδα διεξήχθη στην Αθήνα συνέδριο με τη συμμετοχή των μεγαλύτερων γερμανών tour operators, οι οποίοι διαχειρίζονται εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Τι είπαν; Ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον ελκυστικός προορισμός, όσο συνεχίζει να προβάλλει την Ακρόπολη και το συρτάκι του Αλέξη Ζορμπά, όπως έκανε τη δεκαετία του ’60. Να υπενθυμίσουμε ότι το ποσοστό συμμετοχής του τουριστικού τομέα στο ΑΕΠ ανέρχεται σε 16,5% και στην απασχόληση ξεπερνά το 18,4%. Αλλά γι’ αυτά δεν ακούσαμε κουβέντα από την προοδευτική κεντροαριστερά, που συνεχίζει να χορεύει το συρτάκι του Αλέξη Τσίπρα!

.

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top