ΑΡΘΡΑ

Απέναντι στη μαύρη ψήφο

Και μόνο το γεγονός ότι το δημοκρατικό πολιτικό σύστημα γυρίζει γύρω από τις ψήφους της Χρυσής Αυγής είναι μια ήττα της από εδώ πλευράς. Η σύγκρουση κυβέρνησης-αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με το αν πρέπει να γίνεται ή όχι προσπάθεια προσέλκυσης της μαύρης ψήφου εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς του νεοναζιστικού μορφώματος να βρίσκεται στο κέντρο της πολιτικής και όχι της ποινικής διαδικασίας. Εχουν γίνει πολλά λάθη στην αντιμετώπιση αυτού του αποκρουστικού φαινομένου και μια δύσκολη συζήτηση πρέπει να γίνει μετά τις ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής.

Και μόνο το γεγονός ότι το δημοκρατικό πολιτικό σύστημα γυρίζει γύρω από τις ψήφους της Χρυσής Αυγής είναι μια ήττα της από εδώ πλευράς. Η σύγκρουση κυβέρνησης-αξιωματικής αντιπολίτευσης σχετικά με το αν πρέπει να γίνεται ή όχι προσπάθεια προσέλκυσης της μαύρης ψήφου εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς του νεοναζιστικού μορφώματος να βρίσκεται στο κέντρο της πολιτικής και όχι της ποινικής διαδικασίας.

Εχουν γίνει πολλά λάθη στην αντιμετώπιση αυτού του αποκρουστικού φαινομένου και μια δύσκολη συζήτηση πρέπει να γίνει μετά τις ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές της Κυριακής. Εχουν δοθεί και αξιοθαύμαστα παραδείγματα καθαρού μηνύματος απέναντι στους υπονομευτές του πολιτεύματος και της κοινωνικής ειρήνης, όπως είναι αυτό του Δήμαρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη.

Τώρα είναι η ώρα της ευθύνης, ατομικής και συλλογικής. Δεν υπάρχουν ούτε παραπλανημένοι πολίτες, ούτε παραπλανημένοι πολιτικοί. Υπάρχει μόνο η βαθιά διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο δημοκρατικό πολιτισμό και τους εχθρούς του. Ενδιάμεση περιοχή δεν βρίσκεται. Οποιος δεν είναι εδώ, είναι εκεί.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top