ΑΡΘΡΑ

Απέραντη Μανωλάδα

Η αθώωση των βασικών κατηγορουμένων για την επίθεση σε βάρος αλλοδαπών εργατών στα φραουλοχώραφα της Ηλείας ήταν προκλητική για το κοινό περί δικαίου αίσθημα. H παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη, που ζήτησε να της αποσταλεί η απόφαση προκειμένου να εξετάσει αν συντρέχουν λόγοι αναίρεσής της, είναι λυτρωτική. Οχι μόνο διασώζει το κύρος της Δικαισούνης, αλλά ανακουφίζει τους δημοκρατικούς πολίτες αυτής της χώρας που δεν αντέχουν τη δικαίωση του επιχειρηματία και του επιστάτη οι οποίοι είχαν μετατρέψει τα κτήματα

Η αθώωση των βασικών κατηγορουμένων για την επίθεση σε βάρος αλλοδαπών εργατών στα φραουλοχώραφα της Ηλείας ήταν προκλητική για το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

H παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη, που ζήτησε να της αποσταλεί η απόφαση προκειμένου να εξετάσει αν συντρέχουν λόγοι αναίρεσής της, είναι λυτρωτική. Οχι μόνο διασώζει το κύρος της Δικαισούνης, αλλά ανακουφίζει τους δημοκρατικούς πολίτες αυτής της χώρας που δεν αντέχουν τη δικαίωση του επιχειρηματία και του επιστάτη οι οποίοι είχαν μετατρέψει τα κτήματα στη νέα Μανωλάδα σε κολαστήριο για τους εργάτες γης.

Εχει σημασία να επισημανθεί ότι η αθωωτική απόφαση βγήκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Πάτρας, που σημαίνει ότι συμφώνησαν και οι ένορκοι οι οποίοι εκπροσωπούν την κοινωνία στην έδρα του δικαστηρίου. Εχει επίσης σημασία να υπενθυμιστεί ότι για τη σκλαβιά στα φραουλοχώραφα γνώριζαν πάρα πολλοί κάτοικοι της περιοχής και της ευρύτερης περιοχής, που δεν μίλησαν και ποιος ξέρει αν ήταν η σιωπή του φόβου ή της ανοχής, μήπως και της παθητικής υποστήριξης.

Για να μην υπάρξει άλλη τέτοια φρίκη, οπωσδήποτε πρέπει η Δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της, αλλά είναι αναγκαία συνθήκη και η δημοκρατική αφύπνιση των πολιτών -αν δεν τους απωθεί το τέρας του ρατσισμού, της βίας και της εκμετάλλευσης, πάει να πει πως του μοιάζουν εδώ και καιρό.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top