ΑΡΘΡΑ

Απολολώτες

Είναι εκείνοι έχουν χάσει την περπατησιά τους. Κοιτάζουν γύρω τους αποσβολωμενοι . Στο βλέμμα έχουν την μεγάλη απορία , το κρυφό δέος για τα μελλουμενα.
Είναι  εκείνοι που βλέπουν την κατάρρευση που οι αλλοι δεν βλέπουν . Αυτοί οι αλλοι, οι εθνικά υπερήφανοι, αυτοί οι αλλοι που αυτοαποκαλούνται μεταξύ τους αντιμνημο……   κατι τέτοιο τέλος πάντων, και περιπολούν ανάμεσα στις ζωές μας στοχεύοντας με το δακτυλο.
Είναι ι εκείνοι που σιγοψελλιζουν πως εκτος απο τους σατανικους ξένους , ίσως , ίσως λέμε, να φταιξαμε κι εμεις λίγο. Και πως να το ξεστομισεις αυτο δημόσια ανάμεσα σε αλαλαζοντα στιφη δραχμολαγνων.
Είναι  εκείνοι που δεν γέρνουν δεξια. Απο πεποίθηση κι οχι απο συγκυρία. Που κατάφεραν  και γλύτωσαν απο τις συμπληγαδες του διορισμού και του ρουσφετιού. Που δεν πίστεψαν ποτε τις συντηρητικές χοντραδες των καραμανλικων επιγονων. Που δεν γύρισαν ποτε να κοιτάξουν προς τις ακροδεξιές παραφυαδες τους.
Είναι  εκείνοι που επέλεξαν να παραμείνουν μακριά απο τα συγκυβερνητικα νιτερεσα πάλαι ποτε προοδευτικών κομμάτων που στο παρελθόν σθεναρά στήριξαν. Που αρνήθηκαν  να γινουν άλλοθι σε καραμπινάτες δεξιαντζες χάριν της δήθεν διάσωσης της χωρας.
Είναι  εκείνοι που έχουν καλη διαθεςη να στηρίξουν καθε τι προοδευτικό και νεωτεριστικο αλλα ειναι πλέον υποψιασμένοι. Που δεν πείθονται απο αρχηγικα, βλέποντας και κάνοντας , εγχειρήματα.
Είναι  εκείνοι που πιστεύουν πως το παλιο πολιτικο προσωπικό αυτοκτόνησε αφήνοντας μας πολλα τραύματα. Που θεωρουν τον μεσσιανισμο και τα πολιτικα τζάκια ως πρωτογονες μορφές εκπροσώπησης . Που αγκαλιάζουν τις συλλογικότητες έναντι του Ενός.
Είναι  εκείνοι που θέλουν να δουλέψουν , να προσφέρουν, να φορολογηθούν και να απολαύσουν . Που πείστηκαν πως το παρελθόν δεν εχει θεςη στη ζωη τους. Που προθυμως θα βάλουν πλάτη για ενα σύγχρονο , δίκαιο και γόνιμο εθνικό μελλον.
Είναι  εκείνοι που ασμενως θα συστρατευθουν μαζί με χιλιάδες άλλους σε μια ενωτική αριστεροστροφη πρωτοβουλία μακριά απο κομματικούς κοτζαμπασηδες .
Είναι εκείνοι που σίγουρα ΔΕΝ θα στοιχηθουν πίσω απο καμμια αυθεντία .-

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top