ΑΡΘΡΑ

Αποφάσεις ευθύνης

Κάθε πολιτικά «ψυχρός» παρατηρητής διακρίνει το έλλειμμα ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ σε πολιτικές προτάσεις και σε αξιοπιστία σε πρόσωπα. Η αγωνία εκφράζεται από μέλη και φίλους τους και στις εκδηλώσεις των «58».

Τα δύο κόμματα ή θα υπερβούν εαυτούς ή κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν σύντομα την επίφοβη ‘διάλυση΄ τους, που δεν είναι στις προθέσεις των ‘58’ αλλά της κοινωνίας. Καταγράφεται σταθερά στις δημοσκοπήσεις.

Η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη που προτείνουν οι «58» είναι μάλλον η τελευταία ευκαιρία τους για ειλικρινή και πειστική πολιτική αναβάπτιση και ουσιαστική ανανέωση σε πολιτικές και πρόσωπα. Η κομματικά «αγχώδης» αγνόηση αυτής της πραγματικότητας προδιαγράφει το μέλλον. Στις εκδηλώσεις των «58» καταγράφεται εμφανώς η προτίμηση των πολιτών η πρωτοβουλία των κινήσεων για την ανασυγκρότηση του χώρου να είναι στους «58».

Τα διαφωνούντα με τις αποφάσεις της ΔΗΜΑΡ μέλη της έχουν με χαμηλούς τόνους διαφοροποιηθεί, ενισχύοντας την Παράταξη και τις πρωτοβουλίες της. Το ΠΑΣΟΚ έχει την επιλογή επίσης με χαμηλούς πολιτικούς τόνους να αφήσει την πρωτοβουλία των πολιτικών κινήσεων στην Παράταξη (Ευρωψηφοδέλτιο, πολιτικές θέσεις για Ευρώπη): εξ άλλου έχει «ηχηρή» παρουσία στους «58». Πολιτικές κομματικού πατριωτισμού και ενδοκομματικών ισορροπιών δεν το βοηθούν, αντίθετα το απομονώνουν περαιτέρω.

Η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη οφείλει να πάει μπροστά, ούτως ή άλλως.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top