ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Από την Αργεντινή στη Βίλα Αμαλίας

Οι δηλώσεις του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ για το παράδειγμα της Αργεντινής και η ανακοίνωση της Νεολαίας του σχετικά με τη Βίλα Αμαλίας προξενούν τουλάχιστον αμηχανία, αν όχι δυσφορία και απογοήτευση. Ο κ. Τσίπρας, αφού απέκρυψε επιμελώς την αρνητική στάση της Βραζιλίας για την αρωγή της Ελλάδας από το ΔΝΤ, όπως είχε κάνει άλλωστε και κατά τη συνάντησή του με το κόμμα της Αριστεράς στη Γερμανία, που είχε ταχθεί κατά του συνόλου της ευρωπαϊκής βοήθειας προς τη χώρα μας υπερασπίζοντας τους Γερμανούς φορολογουμένους, δηλώνει ότι η Αργεντινή, η οποία είναι και πιο κοντά στα μεγέθη της Ελλάδας, έδειξε τον δρόμο απαγκίστρωσης από την εξωτερική βοήθεια και αυτόνομης ανάπτυξης της οικονομίας. Το περίεργο είναι ότι την ίδια στιγμή που γίνονται οι δηλώσεις αυτές, ο πληθωρισμός στη χώρα κυμαίνεται γύρω στο 25% εξανεμίζοντας τα εισοδήματα, στα καταστήματα εισβάλλουν αγανακτισμένοι πολίτες, τα λεηλατούν, η Αστυνομία πυροβολεί και υπάρχουν νεκροί.

Αραγε κάτι τέτοιο προσδοκά και για την Ελλάδα η αξιωματική αντιπολίτευση; Συγχρόνως, η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ διατείνεται ότι η εκκένωση της Βίλας Αμαλίας έπειτα από 22 χρόνια παράνομης κατάληψης αποτελεί κατακριτέα πράξη καταστολής και στέρησης της πολύπαθης γειτονιάς της οδού Αχαρνών και του Αγίου Παντελεήμονα από έναν κοινωνικό χώρο, την ώρα που αποδεδειγμένα κατασκευάζονταν εκεί βόμβες μολότοφ και άλλα πολεμοφόδια, τα οποία χρησίμευαν στην καταστροφή του κέντρου της πρωτεύουσας ύστερα σχεδόν από κάθε απεργιακή κινητοποίηση και πορεία. Και το κτίριο αυτό είναι μόνο ένα από τα υπό κατάληψη δημόσια οικήματα, μεταξύ των οποίων και πανεπιστημιακοί χώροι, στις προσόψεις των οποίων φιγουράρει συχνά το ευρηματικό, αλλά εξίσου αντικοινωνικό σύνθημα: «Το καλύτερο στεγαστικό είναι η κατάληψη».

Αντί ο ΣΥΡΙΖΑ να ευαγγελίζεται μακρινούς και ανύπαρκτους παραδείσους και αντί να κατακεραυνώνει τις άκομψες -είναι αλήθεια- φευ όμως ακριβείς σχετικές ανακοινώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, καλό θα ήταν να σοβαρευτεί, να σκύψει στην αλήθεια των γεγονότων, να σεβαστεί τη νομιμότητα και να συμπεριφερθεί ως ευρωπαϊκό πολιτικό κόμμα με κυβερνητικές φιλοδοξίες. Σε αυτό θα βοηθήσει και η κυβέρνηση, αν συνεχίσει με συνέπεια την εφαρμογή του επώδυνου, αλλά σωτήριου προγράμματος ανασυγκρότησης της χώρας και απαρέγκλιτης επιβολής της νομιμότητας σε όλα τα επίπεδα. Μόνο τότε θα μπορούμε να ελπίζουμε σε ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα συνολικά και ατομικά για καθέναν από τους πολίτες της.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top