ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Αρχισε η «υπεύθυνη αντιπολίτευση»

Ο ήλιος ήταν ακόμα ψηλά, η ζέστη ήταν αισθητή κι οι λιγοστοί διαβάτες προσπαθούσαν να ξεπεράσουν τη νωχέλεια του απομεσήμερου και να ταχύνουν το βήμα. Δεν είχε προλάβει να ορκισθεί ο νέος Πρωθυπουργός, η σύνθεση της νέας κυβέρνησης δεν είχε ακόμα ανακοινωθεί, αλλά ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης έσπευσε. Και γραπτώς, χθες το απόγευμα, κατήγγειλε ότι η νέα κυβέρνηση έχει «σαφή συντηρητικά πολιτικά χαρακτηριστικά με κορμό τις δυνάμεις που ευθύνονται για την υπηρέτηση των πιο ακραίων αντικοινωνικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών που γνώρισε ο τόπος τις τελευταίες δεκαετίες».

Τόση εργατικότητα; Και τόση βιασύνη να περιγραφεί μια κυβέρνηση που ακόμα δεν ήταν γνωστή; Δεν περίμενε, έστω για τα μάτια, ο κ. Σκουρλέτης τα δεδομένα της νέας πραγματικότητας πριν δώσει στη δημοσιότητα το «ποίημα» – τις προκάτ αναλύσεις του; Αντί να χαλαρώσει λιγουλάκι, βρίσκεται συνεχώς με το όπλο παρά πόδα;

Είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ άρχισε την υπεύθυνη αντιπολίτευση.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top