ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Ας τελειώνουμε με τη Life Style απολιτίκ σουπίτσα

Καταρχάς να σημειώσω ότι δεν βλέπω πολύ συχνά τηλεόραση εδώ και πολύ καιρό, πλην συγκεκριμένων εκπομπών, κυρίως ενημερωτικών, και δελτία ειδήσεων, αφού μου είναι και απαραίτητα για τη δουλειά μου, πέραν του ότι ως πολίτης είναι ευνόητο πως θα πρέπει να γνωρίζω τα τεκταινόμενα και πως αυτά παρουσιάζονται από τα ΜΜΕ και διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, ώστε και εγώ με τη σειρά μου να καταθέτω τη δική μου.

Τις προάλλες, λοιπόν, αποφάσισα να παρακολουθήσω τη συνέντευξη του Νότη Σφακιανάκη.

ʼΉταν η δεύτερη συνέντευξη που έδωσε στον ίδιο δημοσιογράφο μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα με αφορμή τις δηλώσεις στήριξης του τραγουδιστή στη Χρυσή Αυγή.

Στις δηλώσεις του λοιπόν ο Νότης Σφακιανάκης εξέφρασε ανοιχτά τη στήριξή του στη Χρυσή Αυγή και τη νοσταλγία του για την εποχή της χούντας, ενώ χρησιμοποίησε πεζοδρομιακές φράσεις επιτιθέμενος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλη Βενιζέλο.

Μέσα σε όλα τα όχι και τόσο χαριτωμένα , υποστήριξε ότι ο Παπαδόπουλος και η δικτατορία δεν έβλαψαν τη χώρα, ενώ σε επόμενες δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό χαρακτήρισε «κοπρόσκυλα» όλους όσους μας κυβερνάνε και φυσικά έπλεξε το εγκώμιο της Χρυσής Αυγής λέγοντας ότι ΔΕΝ είναι φασίστες, καταλήγοντας με το αμίμητο «Ποιος σου έδωσε το δικαίωμα, Ευάγγελε γουρούνι συνταγματολόγε;».

Το ζήτημα, βέβαια, δεν είναι οι δηλώσεις Σφακιανάκη και του κάθε Σφακιανάκη αλλά το ότι έγιναν αμέσως είδηση.

Ότι σχεδόν όλα τα ΜΜΕ θεωρήσαν ότι έπρεπε να το παίξουν ψηλά!

Γιατί; αναρωτιέμαι εγώ η πτωχή με τον μέτριο βαθμό ευφυΐας και αντιληπτικής ικανότητας.

Αποτελεί τόσο σημαντικό κεφάλαιο στην παραγωγή πολιτισμού της χωρας μας που οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να τρώνε στη μάπα όποια μπαρούφα τους σερβίρει, και μάλιστα όταν αυτή η μπαρούφα μπορεί να επηρεάσει Έλληνες που συνεχίζουν να στηρίζουν το φασιστικό αυτό μόρφωμα;

΄Ετσι, η συγκεκριμένη συνέντευξη , εξελίχθηκε σε μια απολαυστική ( sic ) βραδιά «ποίησης» , αφού ανέδειξε δίχως άλλο το απαύγασμα ποιητικού λόγου αυτού του σπάνιου ανδρός. Ενός μαικήνα του πνεύματος, της διανόησης και της αντιστασιακής φιλοσοφίας

Τυφλά να χει ο Ρίτσος, ο Καβάφης κι ο Ελύτης.

Ενώ μας υπενθύμισε οτι η δικτατορία ήταν η καλύτερη περίοδος της χώρας ο μεγάλος καθοδηγητής της λαϊκής οργής. Ο Κομαντάντε Νότης.

Κάποιοι θα υποστηρίξουν ότι ο δημοσιογράφος επέλεξε να τον βγάλει για δεύτερη φορά ούτως ώστε να τον «ξεβρακώσει».

Εγώ παλι πιστεύω πως με αυτό συνιστά διαφήμιση, τελεία και παύλα.

Αρκετοί ανεγκέφαλοι θα τον είδαν και μπορεί να τους άρεσε κιόλας η τσάμπα μαγκιά. Και επαναλαμβάνω ότι αδυνατώ να αντιληφθώ γιατί θα πρέπει να τρώω στη μάπα τον Σφακιανάκη και τις φασιστικές του μπουρδολογίες.

Και που θέλω να καταλήξω;

Στο ότι βαρέθηκα, μπούχτισα και με έχει κουράσει αφάνταστα αυτή η Life Style απολιτίκ και σαχλαμαρίστικη σουπίτσα που κάποιοι συνεχίζουν να μας σερβίρουν.

Μου είναι εξόχως απεχθής.

Υπάρχουν εκατοντάδες αξιόλογοι άνθρωποι αλλά αυτούς δεν τους βλέπουμε σχεδόν ποτέ στο γυαλί.

Ας προβάλλουν επιτέλους ενα σοβαρό άνθρωπο των γραμμάτων, και δοξα τω Θεώ εχουμε αρκετούς, ένα παιδί που διαπρέπει στην επιστήμη του, μετανάστες που κατάφεραν να δημιουργήσουν και να σταθούν σε μια ξένη χώρα που τους φιλοξενεί, αγρότες που δίνουν μάχη να προωθήσουν προϊόντα και αποτελούν τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις. Επιχειρηματίες που ρίσκαραν και πέτυχαν στην περιφέρεια,

Ανθρώπους που να δίνουν το καλό παράδειγμα.

Η σαχλαμάρα μας τελείωσε.Σε αυτήν εξάλλου οφείλεται εν πολλοίς αυτο που βιώνουμε σήμερα.

Σε αυτήν την απίστευτη φούσκα.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top