ΑΡΘΡΑ

Αυτή είναι η Ελλάδα;

Δεν αντέχεται: Ενα 13χρονο παιδί πέθανε παίζοντας, η 9χρονη αδελφή του τραυματίστηκε αλλά ευτυχώς σώθηκε. Και μετά πέσαμε όλοι από τα σύννεφα: Το λούνα παρκ στο Ελληνικό λειτουργούσε χωρίς άδεια Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, το δημοτικό συμβούλιο, με ομόφωνη απόφασή του, είχε εγκρίνει την παραχώρηση-εκμίσθωση του επίμαχου χώρου στην εταιρεία HAPPY FUN ΕΠΕ, η οποία όμως δεν κατέθεσε αίτηση με τα σχετικά δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας. Ο πατέρας του παιδιού στην κατάθεσή του καταγγέλλει ότι ήταν πλημμελή τα μέτρα ασφαλείας,…

Δεν αντέχεται: Ενα 13χρονο παιδί πέθανε παίζοντας, η 9χρονη αδελφή του τραυματίστηκε αλλά ευτυχώς σώθηκε. Και μετά πέσαμε όλοι από τα σύννεφα: Το λούνα παρκ στο Ελληνικό λειτουργούσε χωρίς άδεια Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, το δημοτικό συμβούλιο, με ομόφωνη απόφασή του, είχε εγκρίνει την παραχώρηση-εκμίσθωση του επίμαχου χώρου στην εταιρεία HAPPY FUN ΕΠΕ, η οποία όμως δεν κατέθεσε αίτηση με τα σχετικά δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας.

Ο πατέρας του παιδιού στην κατάθεσή του καταγγέλλει ότι ήταν πλημμελή τα μέτρα ασφαλείας, αφού δεν ήταν δεμένο το σκοινί της κυλινδρικής μπάλας που σηκώθηκε από μια δυνατή ριπή του ανέμου οδηγώντας το παιδί του στο θάνατο.

Ετσι, θυμηθήκαμε, με τον πλέον τραυματικό τρόπο, ότι υπάρχει κάτι σάπιο στο βασίλειο της τοπικής αυτοδιοίκησης, της γραφειοκρατίας, των ελεγκτικών μηχανισμών, ότι η παρανομία ελλοχεύει παντού – κάνοντας έναν παιδότοπο, τάφο.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top