ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Αυτό δεν λέγεται πολιτικός τυχοδιωκτισμός

Οι ταυτόχρονες δηλώσεις κεντρικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι ζητούν τις ψήφους όσων ψήφισαν την εγκληματική οργάνωση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στο εκλογικό παραπέντε των Ευρωεκλογών και του δεύτερου γύρου σε Δήμο Αθηναίων και Περιφέρεια Αττικής έγιναν για πολύ σαφείς λόγους:

Οι ταυτόχρονες δηλώσεις κεντρικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι ζητούν τις ψήφους όσων ψήφισαν την εγκληματική οργάνωση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ στο εκλογικό παραπέντε των Ευρωεκλογών και του δεύτερου γύρου σε Δήμο Αθηναίων και Περιφέρεια Αττικής έγιναν για πολύ σαφείς λόγους:

1. Ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την πρωτοφανή αποτυχία του στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές βρίσκεται προφανώς σε πανικό. Προσπάθησαν να ερμηνεύσουν τα κάπως θετικά αποτελέσματά τους σε Αθήνα και Αττική με έναν ακραίο βολονταρισμό λέγοντας ότι μόνο με τα δύο αυτά αποτελέσματα δικαιώθηκε πλήρως η πρότασή τους για δημοψηφισματική ανατροπή της κυβέρνησης.

Κι ας έχουν συγκεντρώσει ποσοστά πολύ μικρότερα της εκλογικής τους δύναμης τον Ιούνη του ’12.

2. Κυρίως ο πανικός τους οφείλεται στο ότι αν χάσουν Αθήνα και Αττική θα τους κοροϊδεύει ο κόσμος αν βγούν να πουν ότι δικαιώθηκε η πολιτική τους.

3. Αν ούτε τα αποτελέσματα από την κάλπη των ευρωεκλογών είναι θετικά, τότε ξέρουν ότι αρχίζουν τα εσωκομματικά όργανα που στην αριστερά ειδικεύονται εδώ και έναν περίπου αιώνα στη μελωδία της εμφύλιας ενδοαριστερής σύρραξης.

Μέσα στον πανικό τους αισθάνονται λοιπόν την ανάγκη να απευθυνθούν με οποιονδήποτε τρόπο στον οποιονδήποτε για να αυξήσουν τις ψήφους τους.

Η κριτική που τους ασκήθηκε από τις υπόλοιπες δυνάμεις του συνταγματικού τόξου για την ανακοίνωση, έγινε προσπάθεια από μέρους τους να αντιμετωπισθεί με το επιχείρημα ότι δεν πρόκειται να χαρίσουν στη Χρυσή Αυγή κάθε αποπροσανατολισμένο ψηφοφόρο που μπορεί μεν να την έχει ψηφίσει αλλά δεν συμφωνεί με τις εγκληματικές της ενέργειες και τα ρατσιστικά και ναζιστικά της συνθήματα.

1. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμφωνήσουμε ότι όσοι αυτή τη φορά ψήφισαν τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν ήξεραν, δεν κατάλαβαν καλά κλπ.

Εδώ έχουμε δολοφονίες, τρομοκρατία, τραυματισμούς, διώξεις, τραμπουκισμούς και ένα συγκλονιστικά μεγάλο υλικό κακουργηματικών πράξεων που η δικαιοσύνη έχει μέχρι στιγμής φέρει στην επιφάνεια και οι πολίτες το γνωρίζουν.

2. Είναι βέβαια λογικό για κάθε κόμμα να απευθύνεται στο σύνολο των ψηφοφόρων προσπαθώντας να τους κερδίσει σε μία-υποτίθεται-διαφορετική πολιτική, τη δική του πολιτική

Εδώ ακριβώς υπάρχει το τεράστιο πρόβλημα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Γιατί στην ουσία εκείνο που λέει στον κάθε βλάκα, στον κάθε αλήτη και στο κάθε φασιστόμουτρο είναι το εξής:

Ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ επειδή είμαστε συγγενείς πολιτικές δυνάμεις.

Αντιμνημονιακοί εσείς, αντιμνημονιακοί και εμείς.

Να διώξετε τους προδότες εσείς, να ανατρέψουμε την κυβέρνηση των υποτακτικών της Μέρκελ εμείς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν με την επίσημη ανακοίνωσή του ότι ζητά τις ψήφους της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, δεν ζητά από τους (έστω παραπλανημένους ψηφοφόρους της) να αλλάξουν αντιλήψεις, αλλά μένοντας σταθεροί στις δικές τους να ψηφίσουν το κόμμα που έχει τις πιο συγγενείς κι ας τους χωρίζουν μεγάλες διαφορές στις υπόλοιπες.

Ακόμα και σε περίπτωση κακών για το ΣΥΡΙΖΑ αποτελεσμάτων την Κυριακή, κανένας δεν αμφιβάλλει ότι ο Κασιδιάρης από το ίδιο βράδυ θα τριγυρνάει στα κανάλια, αρπάζοντας την ευκαιρία που επισήμως του έδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ για να λέει το ποίημά του:

Ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ αναδεικνύεται σε ρυθμιστή των εξελίξεων και το χειρότερο, ότι αφού το ίδιο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με το οποίο έχουν μεγάλες διαφορές ζήτησε εκλογική στήριξη, σημαίνει ότι είναι ένα κανονικό νόμιμο κόμμα και όλες οι διώξεις εναντίον του είναι παράνομες και υποκινούνται από τους μνημονιακούς δοσίλογους!

Σκεφτείτε τι θα λέει σε περίπτωση καλών για το ΣΥΡΙΖΑ αποτελεσμάτων, έστω σε μία από τις τρείς κάλπες.

Αυτά στο ΣΥΡΙΖΑ ή δεν τα σκέφθηκαν πριν κάνουν δηλώσεις οπότε είναι φαιδροί, ή τα σκέφτηκαν οπότε είναι κυνικοί και αδίστακτοι.

Η πράξη τους πάντως δεν αποδίδεται ακριβώς με τον όρο πολιτικός τυχοδιωκτισμός, αλλά με τον όρο πολιτική αλητεία.

Και καλά ο Τσίπρας. Ένας κυνικός πιτσιρικάς με άφθονο ελεύθερο χρόνο, με ευγλωττία διαχείρισης παλαιολιθικών στερεοτύπων με 150-200 λέξεις, που τις έμαθε στις καταλήψεις σχολικών κτιρίων για λογαριασμό των δυνάμεων της επανάστασης!

Και καλά ο κύριος Δραγασάκης που συνεχίζει να καθορίζεται πολιτικά από το «Κράτος και Επανάσταση»

Αλλά εσείς κύριε Σταθάκη;

Και καλά ο Λαζόπουλος , ένας φραγκοφονιάς (κυρία μου) που εις βάρος του ταλέντου του καβαλάει τον πόνο και την οργή των άλλων για να κονομήσει.

Αλλά και σεις κύριε Μικρούτσικε Υπουργέ πολιτισμού του ΠΑΣΟΚ την εποχή του μεγάλου πάρτυ;

Και για νάχουμε κύριε Θεοδωράκη καλό ρώτημα:

Τι άλλα θετικά στοιχεία βρίσκετε στον ΣΥΡΙΖΑ;

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top