ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Αυτό όντως είναι αριστερό

Καταργήστε τους μεσάζοντες. Βρείτε τρόπους διάθεσης των προϊόντων και των υπηρεσιών σας στον καταναλωτή όσο το δυνατόν πιο αδιαμεσολάβητα.

Καταργήστε τους μεσάζοντες. Βρείτε τρόπους διάθεσης των προϊόντων και των υπηρεσιών σας στον καταναλωτή όσο το δυνατόν πιο αδιαμεσολάβητα. Αναβιώστε την ιδέα των συνεταιρισμών. Εκφράστε την αλληλεγγύη στις πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες αλλάζοντας δομές και συνήθειες χρόνων. Δημιουργήστε. Προτείνετε.

Για πολύ καιρό ένα κίνημα που θεωρούσε τις παρεμβάσεις του ριζοσπαστικές και αριστερές επένδυσε στη στείρα άρνηση (μεγάλο μέρος των Αγανακτισμένων), στην υπονόμευση του δημόσιου χώρου (κινήματα «Δεν πληρώνω»), σε ενός είδους «επαναστατικό» μηδενισμό.

Αυτή τη φορά ο μηδενισμός αντικαταστάθηκε από δημιουργικό πνεύμα, ευρηματικότητα και αλληλεγγύη. Τέτοιες μορφές αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης, διαρκείς και όχι ευκαιριακές, έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Και αυτό όντως είναι και ριζοσπαστικό και αριστερό.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top