ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Α. Διαμαντοπούλου: «Αυτό το ΠΑΣΟΚ δε με εκφράζει πια»

Την αποχώρησή της από το ΠΑΣΟΚ και την πρόθεσή της να συμμετάσχει στην ίδρυση νέου κόμματος προανήγγειλε σήμερα, η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου.

Την αποχώρησή της από το ΠΑΣΟΚ και την πρόθεσή της να συμμετάσχει στην ίδρυση νέου κόμματος προανήγγειλε σήμερα, η πρώην υπουργός Άννα Διαμαντοπούλου.

.

Σε συνέντευξή της στη ΝΕΤ η κ. Διαμαντοπούλου είπε: «Αυτό το ΠΑΣΟΚ δε με εκφράζει πια» και αποκάλυψε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες για την ίδρυση νέου πολιτικού σχηματισμού.

«Θεωρώ ότι το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή έχει πολύ μεγάλη αδυναμία επανεκκίνησης. Είναι πολλά τα ζητήματα. Είναι το τεράστιο θέμα του ηθικού προβλήματος με όλα όσα συμβαίνουν, είναι και ο τρόπος χειρισμού πολλών θεμάτων. Δεν υποστηρίχθηκαν το έργο και οι μεταρρυθμίσεις που θα του έδιναν μια ταυτότητα, με αποτέλεσμα σήμερα να στηρίζει μεταρρυθμίσεις χωρίς να υποστηρίζει τις δικές του. Τώρα είμαι όπως εκατομμύρια άνθρωποι που εκφράστηκαν από το ΠΑΣΟΚ για 40 χρόνια αλλά δεν μπορούν να εκφραστούν σήμερα από αυτό», δήλωσε η πρώην υπουργός.

Στην ίδια συνέντευξη, η κ. Διαμαντοπούλου ζητά την αποχώρηση της τρόικας από την Ελλάδα το Σεπτέμβριο και την υποκατάστασή της στον έλεγχο του μνημονίου από το κοινοβούλιο, οι επιτροπές του οποίου θα ελέγχουν σε μηνιαία βάση τους υπουργούς. «Τρόικα τέλος», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Κάνοντας αυτοκριτική, παραδέχεται: «Κούνησα το δάκτυλο στην κοινωνία. Τώρα έχω ανάγκη την ταπείνωση».

.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

.

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top