ΑΡΘΡΑ

​Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να διαγράψει το ένοχο παρελθόν του 2015

Να τι είπε πριν λίγες μέρες ο κ. Δραγασάκης: «…Ο λόγος που απορρίψαμε το ενδεχόμενο συνολικής ρήξης ή μάλλον την παράταση της συνθήκης ρήξης στην οποία βρισκόμαστε δεν ήταν στενά οικονομικός, αλλά ήταν ο κίνδυνος να δημιουργηθεί μια κατάσταση τόσο χαοτική που να μην μπορεί να ελεγχθεί με δημοκρατικά μέσα. Αυτό θα οδηγούσε σε μια πρόωρη απονομιμοποίηση της κυβέρνησης και του Αριστερού εγχειρήματος για ίσως πολλά χρόνια. Αν μια συνολική ρήξη δεν είναι εφικτή πάντα υπάρχει η δυνατότητα για ελεγχόμενες ρήξεις…».

Tο μόνο που τους ένοιαζε λοιπόν, όπως μαρτυρά ο Δραγασάκης, ήταν και είναι, η ενδεχόμενη απονομιμοποίηση, όπως λέει, της «αριστεράς» του ΣΥΡΙΖΑ. Ούτε το χάος στην οικονομία και την κοινωνία, ούτε η αντιδημοκρατική εκτροπή, ούτε η καταστροφή της χώρας. Μαρτυρά επίσης πως γνώριζαν πολύ καλά, όταν ξεκίνησαν τη ρήξη, το τι θα συμβεί και έπαιξαν συνειδητά την τύχη της χώρας και όλων μας κορώνα – γράμματα…Εκείνο που δεν λέει βέβαια ο κ. Δραγασάκης είναι το πόσο μας κόστισε όλο αυτό, πόσο το πληρώσαμε, πόσο το πληρώνουμε και πόσο θα το πληρώνουμε ακόμη.

Οι πολίτες τον Ιανουάριο του 2015 δεν ψήφισαν φυσικά για να επιβάλει ο ΣΥΡΙΖΑ » δικτατορία του προλεταριάτου», ούτε για την έξοδο από το Ευρώ, ούτε για εθνικοποίηση των τραπεζών, επιχείρημα το οποίο χρησιμοποιεί άλλωστε και ο κ. Τσίπρας. Όμως όλα αυτά που αποκαλύπτονται, είτε από τον κ. Βαρουφάκη είτε από τον καθηγητή κ. Γκάλπρεΐθ, είτε από τον Κορεάτη σύμβουλο κ. Κιμ, είτε τώρα από τον κ. Δραγασάκη, συνέβησαν με πρωθυπουργό και έχοντα το γενικό πρόσταγμα και συνεπώς την ευθύνη,  κ Τσίπρα. Θυμόμαστε άλλωστε εκείνες τις δραματικές ημέρες τον Υπουργό Αμυνας Π. Καμμένο να λέει ενώπιον του πρωθυπουργού και της ηγεσίας του στρατού στο Πεντάγωνο:»οι ένοπλες δυνάμεις διασφαλίζουν την σταθερότητα στο εσωτερικό της χώρας». Αν ο κ. Τσίπρας είχε διαπιστώσει, πως κρυφά από αυτόν κάποιοι στην κυβέρνηση ή το κράτος είχαν τέτοια σχέδια και απεργάζονταν, έξοδο απο το Ευρώ και αντιδημοκρατικές εκτροπές, έπρεπε άμεσα να τους αποπέμψει και να ζητήσει τη σύλληψή τους. Αντιθέτως εκείνος προκήρυξε αντισυνταγματικό δημοψήφισμα και έκλεισε τις τράπεζες, εφαρμόζοντας το πρώτο μέρος του εκπονηθέντος σχεδίου το οποίο μνημονεύουν πρώην στενοί συνεργάτες του. Το ότι στη συνέχεια άλλαξε γνώμη, συνθηκογόντας με τους εταίρους και δανειστές με τεράστιο κόστος και βλάβη για τη χώρα, αυτό φυσικά δεν τον αθωώνει.

Όλοι αυτοί που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο συμμετείχαν σε εκείνη την συνωμοσία, κάποια στιγμή, σύντομα φαντάζομαι μετά την εκλογική τους ήττα, θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις. Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί τώρα να διαγράψει το ένοχο παρελθόν του 2015, δύσκολο, στην πραγματικότητα αδύνατον.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top