ΣΧΟΛΙΑ - ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Βρυξέλλες: Τρεις νεκροί και ένας τραυματίας από πυρά αγνώστου στο Εβραϊκό Μουσείο

Σχεδόν οκτώ εκατομμύρια ψηφοφόροι στο Βέλγιο καλούνται στις κάλπες σήμερα για τις κρίσιμες βουλευτικές και τοπικές εκλογές, στον απόηχο της φονικής επίθεσης εναντίον του Εβραϊκού Μουσείου στις Βρυξέλλες, που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο τριών ανθρώπων και τον σοβαρό τραυματισμό ενός ακόμη

Σχεδόν οκτώ εκατομμύρια ψηφοφόροι στο Βέλγιο καλούνται στις κάλπες σήμερα για τις κρίσιμες βουλευτικές και τοπικές εκλογές, στον απόηχο της φονικής επίθεσης εναντίον του Εβραϊκού Μουσείου στις Βρυξέλλες, που είχε σαν αποτέλεσμα το θάνατο τριών ανθρώπων και τον σοβαρό τραυματισμό ενός ακόμη.

«Ένας άνδρας μπήκε στο μουσείο και πολύ γρήγορα άρχισε να πυροβολεί», χωρίς να έχει κάποιον συγκεκριμένο στόχο, δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Ζοέλ Μιλκέ, η οποία έφτασε αμέσως στο σημείο της τραγωδίας. «Ο απολογισμός είναι βαρύς: δύο γυναίκες και ένας άνδρας σκοτώθηκαν ενώ υπάρχει και ένας τραυματίας, σε πολύ σοβαρή κατάσταση», πρόσθεσε. Η συνοικία αποκλείστηκε ενώ ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφαλείας γύρω από όλα τα κτίρια της εβραϊκής κοινότητας του Βελγίου, διευκρίνισε η υπουργός. Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες οι δράστες της επίθεσης ήταν δύο.

«Δεν υπάρχει καμία πληροφορία σχετικά με πιθανούς κινδύνους για τον πληθυσμό που θα προσέλθει στις κάλπες την Κυριακή», δήλωσε τα ξημερώματα η υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου Ζοέλ Μιλκέ.

Οι κάλπες είναι ανοιχτές από τις 8:00 το πρωί τοπική ώρα και θα κλείσουν μεταξύ 14:00 και 16:00. Η ψηφοφορία είναι υποχρεωτική στο Βέλγιο και η συμμετοχή, αν και μειώνεται εδώ και πολλά χρόνια, αναμένεται να φτάσει στο 90 %. Οι αρχικές εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα αναμένονται προς το απόγευμα. Τα πρώτα επίσημα αποτελέσματα της διαδικασίας που ο βελγικός Τύπος αποκαλεί « μητέρα όλων των εκλογών » θα είναι ανακοινώσιμα περίπου στις 19:00 ή στις 20:00 τοπική ώρα .

Για άλλη μια φορά , όλα τα βλέμματα θα στραφούν στη Φλάνδρα, την ολλανδόφωνη περιοχή στα βόρεια του Βελγίου κυρίως για το εκλογικό ποσοστό που θα καταφέρει να συγκεντρώσει το εθνικιστικό κόμμα N – VA του δημάρχου της Αμβέρσας , Μπαρτ ντε Βίφερ. Το Βέλγιο μετά τις εκλογές του Ιουνίου του 2010 βίωσε μια μεγάλη πολιτική κρίση καθώς χρειάστηκαν 541 ημέρες για να σχηματιστεί τελικά κυβέρνηση.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top