ΑΡΘΡΑ

Δεν φταίει πάντα «ο κακός μας ο καιρός»

Η Θεσσαλονίκη και η Κεντρική Μακεδονία είναι ανοχύρωτες στα έντονα καιρικά φαινόμενα.Η πρόσφατη καταιγίδα αποκάλυψε, για μια ακόμη φορά, τις μεγάλες αδυναμίες της πόλης στα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Όταν τα τελευταία αντιπλημμυρικά έργα δημοπρατήθηκαν το 2011 από την τότε κυβέρνηση και επτά χρόνια μετά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στην οποία πέρασε η αρμοδιότητα, δεν δημοπράτησε ούτε ένα, ενώ οι μελέτες και οι πόροι υπήρχαν, είναι αναμενόμενο τα προβλήματα των τελευταίων ημερών.

Όταν οι κυβερνήσεις μετά το 2012 δεν ολοκλήρωσαν ακόμη την κατασκευή του δεύτερου κλάδου τού κεντρικού αποχετευτικού αγωγού, πού δημοπρατήθηκε το 2011 και έπρεπε να τελειώσει το 2014, τότε συνεχώς θα έχουμε υπερχειλίσεις του αποχετευτικού δικτύου στο κέντρο της πόλης και στην δυτική Θεσσαλονίκη και μεγάλο μέρος των αστικών λυμάτων θα βγαίνει στους δρόμους της πόλης και θα ρυπαίνουν τον Θερμαϊκό.

Όταν η Περιφέρεια, πού είναι υπεύθυνη για τον καθαρισμό των φρεατίων, αναλίσκεται μόνο σε συσκέψεις και βαρύγδουπες δηλώσεις για πλήρη ετοιμότητα, τότε η πόλη θα ζει συνεχείς καταστροφές, θα κινδυνεύουν ζωές και θα υφίστανται οικονομικές ζημιές οι επαγγελματίες.

Όταν η ΕΥΑΘ αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες της και να παραδεχθεί την αδράνειά της, τότε οι πλημμύρες και οι διακοπές νερού θα είναι η καθημερινότητά μας.

Όταν οι δήμαρχοι δεν απαιτούν, από τους παραπάνω φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και χρεώνονται πάντα στον «Κακό μας τον καιρό» όλα τα προβλήματα και δεν φροντίζουν για την έγκαιρη αποκομιδή των σκουπιδιών, ειδικά όταν προβλέπεται καταιγίδα, τότε μπορούμε να καταλάβουμε, ότι με μια καταιγίδα, όπως της Μάνδρας στην Αττική, τι τραγωδία θα ζήσουμε…

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top