ΑΡΘΡΑ

Μια διαλοβδομάδα με τυφλές συγκρούσεις

Η κυβέρνηση, ξεπερνώντας σε φανατισμό και τις πιο διχαστικές ημέρες της μεταπολίτευσης, καταθέτει πρόταση προανακριτικής επιτροπής για τον χρηματισμό πολιτικών από την Novardis.

-Ο Κοτζιάς συναντιέται με τον ομόλογό του της FYROM, για να ετοιμάσουν το «Σύμφωνο επίλυσης των διμερών προβλημάτων».

-Ξεκινά η συζήτηση με την τρόικα για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης εφαρμογής των υποχρεώσεων του τρίτου μνημονίου και η προετοιμασία για την τέταρτη και πιο δύσκολη αξιολόγηση.

-Στην Συρία, μετά την προσωρινή ηρεμία, ξανάρχισαν οι συγκρούσεις με άμεση εμπλοκή των Περιφερειακών δυνάμεων, για την τελική ανακατανομή επιρροής.

-Η Τουρκία, πρωταγωνιστεί στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, παραβιάζοντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και ταυτόχρονα απαιτεί από την Κύπρο και την Ελλάδα να παραιτηθούν ζωτικών κυριαρχικών τους δικαιωμάτων, διαφορετικά θα χρησιμοποιήσει την στρατιωτική της ισχύ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αρνούμενη να αναλάβει μέχρι τώρα τις ευθύνες της για την κρίση, ενδιαφέρεται αποκλειστικά για την επίπλαστη ενότητά της και την κατάκτηση της εξουσίας.

Υπάρχει κανείς που δεν καταλαβαίνει, ότι τα χειρότερα είναι μπροστά μας;

Υπάρχει κανείς που πιστεύει, ότι θα αποδοθούν ευθύνες, σε αυτούς πού εκτροχίασαν την φαρμακευτική δαπάνη την περίοδο 2004-2009 και θα αναγνωριστεί το δίκιο αυτών που νομοθέτησαν και ξεκίνησαν την δραστική μείωσή τους;

Υπάρχει κανείς που δεν βλέπει, ότι τους ενδιαφέρει πρωτίστως η εξόντωση του αντιπάλου και η εξουσία;

Υπάρχει κανείς που δεν βλέπει, ότι διοχετεύονται και πάλι τεράστια κύματα θυμού στην κοινωνία, πού δεν της επιτρέπουν να σκεφτεί και να αποφασίσει με την λογική;

Υπάρχει κανείς που δεν βλέπει, ότι είναι κοντά οι πιο πολωτικές εκλογές των τελευταίων δεκαετιών, πού θα βυθίσουν την χώρα σε μεγαλύτερα αδιέξοδα, βάζοντας σε κίνδυνο και την δημοκρατική ομαλότητα;

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top