ΑΡΘΡΑ

Ο τελευταίος παραλογισμός

Ακούω στελέχη της κυβέρνησης να δηλώνουν ότι ο Καμμένος, που είναι κυβερνητικός εταίρος, είναι σεβαστός, παρότι δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία με τη FYROM, ενώ η ΝΔ και το ΚΙΝ.ΑΛ. είναι εκτεθειμένοι, επειδή δήλωσαν ότι δεν θα ψηφίσουν τη συμφωνία, παρότι είναι υπέρ της σύνθετης ονομασίας.

Ξεχνούν σκοπίμως ότι τα κόμματα αυτά διαφωνούν με τη συμφωνία γιατί παραχωρείται το μείζων, που είναι η εθνότητα και η γλώσσα, που ποτέ και κανένας, πλην ελαχίστων, την είχε αποδεχτεί, μέχρι τώρα, ως «μακεδονική».

Ο παραλογισμός του Καμμένου είναι διπλός: από τη μια πλευρά στηρίζει μια κυβέρνηση που υπέγραψε συμφωνία η οποία προδίδει την ψυχή του, όπως λέει και στο καταστατικό των ΑΝΕΛ, και από την άλλη καταγγέλλει τη ΝΔ και το ΚΙΝ.ΑΛ., που δεν ψηφίζουν αυτό που δεν θα ψηφίσει και αυτός.

Βέβαια, μην το ψάχνουμε πολύ, αφού και η ΝΔ και οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που κατήγγειλαν το πρώτο μνημόνιο και το ΠΑΣΟΚ, με ένα «mea culpa» του Σαμαρά, μπροστά στη Μέρκελ, φόρτωσε τουλάχιστον ακόμη ένα μνημόνιο στη χώρα – και ο ΣΥΡΙΖΑ, με μια φράση του Τσίπρα στη Βουλή, όπως «είχαμε αυταπάτες», φόρτωσε και αυτός με ένα επίσημο και ένα φημισμένο, αλλά μη ονοματισμένο, τέταρτο μνημόνιο.

Και καλά, τα κόμματα έχουν τη δική τους ιδιοτέλεια και χρησιμοποιούν τα πιο παράλογα επιχειρήματα για να δικαιολογούν την πιο ακραία ματαιοδοξία τους, οι πολίτες γιατί δεν το αντιλαμβάνονται;

Μήπως δεν τους βοηθάει κανένας ούτε με τις απόψεις του ούτε με τη συμπεριφορά του;

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top