ΑΡΘΡΑ

Γιατί είμαστε πάντα επιμυθείς;

Για ακόμη μια φορά, αρχές, διοίκηση και πολίτες, αποδείξαμε, ότι δύο θέματα δεν τα έχουμε και δύσκολα θα τα αποκτήσουμε.

– Την προετοιμασία και τον σχεδιασμό.

-Την αλληλεγγύη, την αυτενέργεια και την συλλογικότητα.

Όλοι γνωρίζαμε, ότι έρχονται, ιδιαίτερα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Δυστυχώς, όμως ούτε μια σύσκεψη σχεδιασμού και συντονισμού Κεντρικής κυβέρνησης, Περιφέρειας, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των αρμοδίων υπηρεσιών δεν έγινε, σαν να μην γνωρίζουν, ότι η ευθύνη είναι κοινή.

Ακούμε απίστευτες δικαιολογίες, για τις πρωτοφανείς ανεπάρκειες.

Από την άλλη διαβάζουμε, απίστευτα σχόλια, που αποκαλύπτουν την χαρά πολλών, που ασκούν, για διάφορους λόγους, κριτική.

Και οι πολίτες, στην πλειοψηφία μας, ενώ είμαστε έτοιμοι να δώσουμε λύσεις, σε κάθε πρόβλημα του πλανήτη, δεν φροντίζουμε, να μην παγώσει το νερό στο σπίτι μας, να καθαρίσουμε το πεζοδρόμιο μπροστά στο σπίτι μας, ίσως να βοηθήσουμε και τον γείτονά μας, να έχουμε αλυσίδες στο αυτοκίνητό μας και κυρίως να ξέρουμε να τις βάζουμε.

Ευτυχώς, η Αριάδνη φεύγει και θα φύγουν και τα προβλήματα!

Όμως μένουν τα άλλα τα πιο δύσκολα και πιο μεγάλα.

Με τέτοιες αντιλήψεις, που έχουμε, πως θα τα λύσουμε;

Ξέχασα, έχουμε την λύση, φταίνε οι ξένοι!

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top