ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Γιατί Ελιά στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου;

1. Γιατί η ψήφος στην Ελιά πιάνει τόπο στην Ευρώπη. Είναι η μόνη ψήφος που μπορεί να ενισχύσει το ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα και την υποψηφιότητα του Μάρτιν Σουλτς για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

1. Γιατί η ψήφος στην Ελιά πιάνει τόπο στην Ευρώπη. Είναι η μόνη ψήφος που μπορεί να ενισχύσει το ευρωπαϊκό σοσιαλιστικό κόμμα και την υποψηφιότητα του Μάρτιν Σουλτς για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Ελιά είναι ο επίσημος εκπρόσωπος του ΕΣΚ στην Ελλάδα, της μόνης πολιτικής οικογένειας που προτείνει τη μεγάλη ευρωπαϊκή στροφή από τη μονόπλευρη λιτότητα σε μια πολιτική ανάπτυξης και στήριξης των αδύναμων.

2. Γιατί η ψήφος στην Ελιά διασφαλίζει την πολιτική σταθερότητα και την ομαλή έξοδο της χώρας από την κρίση μετά από μια περίοδο αιματηρών θυσιών των ελλήνων πολιτών που δεν πρέπει να πάνε χαμένες.

3. Γιατί η Ελιά εκπροσωπεί τις δυνάμεις εκείνες που έβαλαν από την πρώτη στιγμή πλάτη για να σωθεί η χώρα, την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι πουλούσαν αντιμνημόνιο στα Ζάππεια ή εύχονταν να είχαμε γίνει Αργεντινή. Είναι η πολιτική της κεντροαριστεράς που σήμερα βγάζει τη χώρα στις αγορές και φέρνει πιο κοντά την έξοδο από το τούνελ.

4. Γιατί η ψήφος στην Ελιά είναι η μόνη διέξοδος για τον πολίτη του ευρύτερου προοδευτικού χώρου προκειμένου η κυβέρνηση να αποκτήσει ισχυρότερο προοδευτικό πρόσημο και να πάψουν οι Μπαλτάκοι και οι Φαήλοι να ασκούν την όποια επιρροή τους. Είναι η μόνη διέξοδος προκειμένου να μοιραστούν με κοινωνικά δίκαιο και ορθολογικό τρόπο οι πρώτοι καρποί της εξόδου από την κρίση και να φτάσουν στους πραγματικά αδύναμους.

5. Γιατί ψήφος στην Ελιά σημαίνει ψήφος στην ενότητα και την ανασύνθεση του ευρύτερου κεντροαριστερού χώρου. Η Ελιά είναι η μόνη δύναμη που εργάστηκε από την πρώτη στιγμή για την ενότητα της κεντροαριστεράς χωρίς ηγεμονισμούς και αποκλεισμούς, την ώρα που όλοι οι υπόλοιποι τορπίλιζαν την προσπάθεια χαράσσοντας τις προσωπικές τους στρατηγικές.

6. Γιατί η ψήφος στην Ελιά είναι ψήφος ανανέωσης του πολιτικού προσωπικού. Το 90% των υποψήφιων ευρωβουλευτών της Ελιάς είναι άνθρωποι χωρίς προηγούμενη εμπλοκή στην πολιτική. Άνθρωποι της επιστήμης, της εργασίας, της αγοράς, της πραγματικής ζωής.

Είναι η Ελιά το ιδανικό; Ασφαλώς όχι. Υπάρχουν ακόμα πολλά ποσοτικά και ποιοτικά βήματα που πρέπει να γίνουν προκειμένου να αναγεννηθεί η ευρύτερη προοδευτική παράταξη και είμαστε εδώ μετά τις ευρωεκλογές για να τα κάνουμε. Είναι όμως η αρχή και ως τέτοια αποτελεί το ήμισυ του παντός.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top