ΣΧΟΛΙΑ - ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Γιατί ένας κεντρώος στηρίζει Σαμαρά

1)Γιατί σε περιόδους κρίσης μιά χώρα χρειάζεται ηγέτη.Ό,τι γνώμη και νά έχει κανείς για αυτόν,οι ιστορικές περιστάσεις αναδεικνύουν το Σαμαρά ηγέτη.

1)Γιατί σε περιόδους κρίσης μιά χώρα χρειάζεται ηγέτη.Ό,τι γνώμη και νά έχει κανείς για αυτόν,οι ιστορικές περιστάσεις αναδεικνύουν το Σαμαρά ηγέτη.

2)Γιατί,έστω και στα λόγια,είναι πολιτικά ενταγμένος με αφοσίωση στην Ευρώπη,στην αστική δημοκρατία και στην οικονομία της αγοράς.Κάτι που δεν είναι αυτονόητο για όλους,

3)Γιατί η πολιτική συγκυρία τα έφερε έτσι,ώστε η πιθανή πολιτική εναλλακτική λύση προβάλλει ως ανεύθυνη και άκρως επικίνδυνη για το οικονομικό μέλλον της χώρας.

4)Γιατί σε μιά εποχή που ο εύκολος αντιμνημονιακός λόγος είναι ¨δημοφιλής»,ο Σαμαράς τολμάει να ακολουθεί πολιτικές που είναι,προς το παρόν τουλάχιστον,δυσάρεστες και αντιδημοφιλείς.

5)Γιατί είναι αποδεκτός και σεβαστός συνομιλητής από τους διεθνείς εταίρους μας και τους οργανισμούς.

6)Γιατί είχε την ευελιξία και το θάρρος να μεταστρέψει κάποιες από τις απόψεις του.Μόνον οι ηλίθιοι δεν αλλάζουν ποτέ γνώμη.

7)Γιατί παρά τη σήψη των παραδοσιακών κομμάτων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ,ο Σαμαράς καταφέρνει να κουβαλάει στην πλάτη του όλη την κυβέρνηση και τη χώρα.

8)Γιατί κατά γενική ομολογία είναι εργατικός,επίμονος και μετρημένος στα λόγια του.

9)Γιατί οι νεοφιλελεύθεροι τον βρίζουν σαν «κρατιστή» και οι κομμουνιστές σαν ¨νεοφιλελεύθερο»….ίσως κάτι σωστό πρεσβεύει τελικά.

Και τέλος,

10)Γιατί μαζί με την γενικώτερη κρίση της σοσιαλδημοκρατίας διεθνώς,η ελληνική κεντροαριστερά είναι πολυδιασπασμένη,χωρίς ηγεσία και χωρίς προσανατολισμό.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top