ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Γιατί έχασε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος τη ψυχραιμία του

Μου έκανε εντύπωση η έλλειψη ψυχραιμίας από τον συνήθως απαθή, για την κριτική προς τον πρόσωπό του, Δημήτρη Αβραμόπουλο. Μήνυσε τον πολιτικό του αντίπαλο και εκπρόσωπο Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέα Παπαδόπουλο. Και μήνυσε τη Μεταρρύθμιση, μια αξιοπρεπή ιστοσελίδα πολιτικού διαλόγου. Και γιατί τους μήνυσε;

Μου έκανε εντύπωση η έλλειψη ψυχραιμίας από τον συνήθως απαθή, για την κριτική προς τον πρόσωπό του, Δημήτρη Αβραμόπουλο. Μήνυσε τον πολιτικό του αντίπαλο και εκπρόσωπο Τύπου της ΔΗΜΑΡ, Ανδρέα Παπαδόπουλο. Και μήνυσε τη Μεταρρύθμιση, μια αξιοπρεπή ιστοσελίδα πολιτικού διαλόγου. Και γιατί τους μήνυσε;

.

Γιατί τόλμησε ο κ. Παπαδόπουλος να ασκήσει κριτική (ή πολεμική, αν θέλετε) στον υπουργό και η ιστοσελίδα τόλμησε επίσης να τη δημοσιεύσει.

.

Σε άλλες στήλες θα διαβάσετε αποσπάσματα του σχετικού σχολίου του εκπροσώπου της ΔΗΜΑΡ. Και θα διαπιστώσετε ότι τον υπουργό τον ενόχλησαν δύο κυρίως θέματα:  Η σύνδεσή του με τα «Συστήματα» εξουσίας. Και οι έμμεσες αναφορές ότι, ενώ όπου και αν υπηρέτησε απέτυχε, ασχολείται «με τα φρου-φρου και τις κορδέλες» και πώς να έχει αξιώματα και να μπορεί να καβαλάει το πρωθυπουργικό αεροπλάνο. O κ. Αβραμόπουλος είχε δυο πολιτικούς τρόπους να αντιδράσει. Να απαντήσει στο δημοσίευμα ή να το αγνοήσει. Επέλεξε να ασκήσει μήνυση.

.

Λογικό να στενοχωριέται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος από την κάθε κριτική (δίκαιη ή άδικη)  που του ασκείται, ιδιαίτερα τις αιχμηρές. Στο παρελθόν, ο κ. Θ. Πάγκαλος, ξεπερνώντας τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης, τον είχε αποκαλέσει «Κύριο Τίποτα». Τότε, σοφά, δεν αντέδρασε και απάντησε με τη νίκη του στις δημοτικές εκλογές.

.

Στη συνέχεια γράφτηκαν και ειπώθηκαν πολλά για το έργο και τις συμπεριφορές του. Κυρίως για την εμμονή του να προβάλλεται ως «παράγων εξελίξεων» παντός καιρού και τη διάθεση του να αντιμετωπίζει τη συμμετοχή του  στην πολιτική ως ένα «παραμύθι χωρίς όνομα», όπου το φαίνεσθε είναι πολυτιμότερο του είναι.

.

Ποτέ όμως δεν αντέδρασε με μηνύσεις. Και ποτέ δεν επιτέθηκε έτσι κατά της ελευθερίας του Τύπου, αξιώνοντας εισαγγελική παρέμβαση για πολιτικά σχόλια εις βάρος του. Και μάλιστα από πολιτικούς αντιπάλους του.

.

Τι τον ενόχλησε τώρα που δεν τον ενοχλούσε έως τώρα; Η σύνδεσή του με το «Σύστημα Εξουσίας» ή οι αναφορές για τη χαμένη αίγλη του πρωθυπουργικού αεροπλάνου;

.

Ο κ. Αβραμόπουλος θα πρέπει να μας δώσει μια εξήγηση. Ή να μας στείλει κάποιον εισαγγελέα υπηρεσίας…

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top