ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Γιατί με την Ελιά

Δεν είμαι κομματικό στέλεχος. Πιστεύω στην κοινωνία των πολιτών, γιʼ αυτό και συμμετέχω στην κίνηση ΠΟΛΙΤΕΙΑ 2012. Θέλω μια προοδευτική Ευρώπη. Θέλω η Ελλάδα να βγει το συντομότερο από την κρίση. Θέλω μια ενωμένη, ανανεωμένη και δυνατή Δημοκρατική Παράταξη. Γιʼ αυτό και συμμετέχω στην Ελιά.

Η ψήφος στις ευρωεκλογές του Μαΐου είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει. Θέλω μια Ευρώπη προοδευτική, μια Ευρώπη της ανάπτυξης, της απασχόλησης, της αλληλεγγύης και της συνοχής. Θέλω μια κοινωνική Ευρώπη και όχι την Ευρώπη της λιτότητας και των νεοσυντηρητικών πολιτικών της κας Μέρκελ. Η επόμενη Ευρωβουλή θα εκλέξει τον διάδοχο του συντηρητικού κ. Μπαρόζο. Θέλω να εκλεγεί ο σοσιαλιστής κ. Σουλτς γιατί θα προωθήσει την προοδευτική Ευρώπη και την κοινωνική Ευρώπη. Η μάχη της διαδοχής θα κριθεί στήθος με στήθος. Γιʼ αυτό θα ψηφίσω Ελιά, για να εκλέξει περισσότερους σοσιαλιστές ευρωβουλευτές που θα αποφασίζουν για το μέλλον της Ευρώπης.

Από την κρίση όμως θα βγούμε μαζί. Ευρώπη και Ελλάδα. Και για να βγει η Ελλάδα από την κρίση θα πρέπει πάνω απʼ όλα να συνεχίσει να έχει πολιτική σταθερότητα και βιώσιμες φιλοευρωπαϊκές κυβερνήσεις. Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν πρέπει να κλονίσει τη σημερινή κυβέρνηση, που ύστερα από 5 πέτρινα χρόνια έχουν αρχίσει να αποδίδουν καρπούς οι αιματηρές θυσίες του ελληνικού λαού.

Γιʼ αυτό και θα ψηφίσω Ελιά, για να μην πάνε χαμένες όλες αυτές οι επώδυνες προσπάθειες. Για να μην μπούμε σε χειρότερες περιπέτειες και καταντήσουμε η Αργεντινή ή η Βενεζουέλα του κ. Τσίπρα.

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα επηρεάσει και τις εξελίξεις στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Οι διαδικασίες για ενότητα και ανανέωση έχουν αρχίσει. Η Ελιά αποτελεί το πρώτο βήμα. Ψηφίζω Ελιά στις ευρωεκλογές για να ακολουθήσουν με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα τα επόμενα βήματα για την ενότητα όλων των προοδευτικών δυνάμεων. Της ΔΗΜΑΡ, των μεταρρυθμιστών και των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων που έχουν στραφεί στον ΣΥΡΙΖΑ και σε άλλες επιλογές και των χιλιάδων ανένταχτων προοδευτικών πολιτών που θέλουν αλλαγές στο πολιτικό σύστημα. Γιατί θέλω έναν νέο πολιτικό οργανισμό, με νέο τίτλο, νέα σύμβολα, νέα πρόσωπα και νέο ριζοσπαστικό και κοινωνικό πρόγραμμα. Γιʼ αυτό και υποστηρίζω την Ελιά. Γιʼ αυτό και αγωνίζομαι από τώρα με την Ελιά.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top