ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Γιατί με τη ΔΗΜΑΡ – Προοδευτική Συνεργασία;

Οι καιροί δεν σηκώνουν τις σιωπές. Όσο δελεαστικές και εάν είναι αυτές. Όταν η κρίση και πολύ περισσότερο η πορεία εξόδου από αυτήν αλλάζει την πατρίδα σου, όταν η ανασφάλεια σβήνει τη λάμψη από τη ματιά των νέων, χαμηλώνει το φως στις ζωές των ανθρώπων, των φίλων και γνωστών και αλλοιώνει τις σχέσεις… πώς να σωπάσεις!!

Οι καιροί δεν σηκώνουν τις σιωπές. Όσο δελεαστικές και εάν είναι αυτές. Όταν η κρίση και πολύ περισσότερο η πορεία εξόδου από αυτήν αλλάζει την πατρίδα σου, όταν η ανασφάλεια σβήνει τη λάμψη από τη ματιά των νέων, χαμηλώνει το φως στις ζωές των ανθρώπων, των φίλων και γνωστών και αλλοιώνει τις σχέσεις… πώς να σωπάσεις!!

Έτσι ξεκίνησα και εγώ να λέω -και μερικές φορές να φωνάζω- για αυτά που μας έφεραν ως εδώ, για αυτά που δεν γίνονται σωστά, για το φόβο του που πάμε. Με βοήθησε και η δουλειά μου σε αυτό, όπως και η συγκυρία που έκανε τα μέσα ενημέρωσης να θέλουν να ακούν και να μεταδίδουν διαφορετικές όψεις περί την κρίση.

Με φίλους έχουμε συστήσει από το 2004 μια κίνηση πολιτών. Το Π80.Θέλαμε και θέλουμε την ενότητα του «κεντροαριστερού» χώρου μέσα από ένα ενιαίο σχήμα, με ειλικρινή κριτική στο παρελθόν και τα λάθη του, με καθαρές προτάσεις για μια άλλη πορεία της χώρας, με ανοικτές και σύγχρονες δημοκρατικές διαδικασίες. Η προσπάθεια δεν ευόδωσε. Συνεχίζουμε. Όλοι μαζί αλλά και ο καθένας με τις επιλογές της προσωπικής πολιτικής του στάσης.

Εγώ επέλεξα να συνεργαστώ με τη Δημοκρατική Αριστερά στο σχήμα της Προοδευτικής Συνεργασίας (ΔΗΜ.ΑΡ.ΠΡΟ.Σ.). Θεωρώ ότι εκφράζει αυτά που πιστεύω και ότι «παλιοί» και «νέοι» , χωρίς προκαταλήψεις, ηγεμονισμούς και μεσσιανισμούς ξεκινάμε κάτι διαφορετικό που μπορεί να ενώσει ευρύτερες δυνάμεις. Τρεις είναι οι βασικοί λόγοι που στηρίζουν αυτή την πεποίθηση μου.

– Είναι ένα σχήμα που στέκεται με καθαρότητα απέναντι στη συντηρητική κυβερνητική εκδοχή και στο χαοτικό λαϊκιστικό αριστεροφανές παραλήρημα του ΣΥΡΙΖΑ.

– Είναι ένα σχήμα που παίρνει θέση και υιοθετεί προτάσεις για το πολιτικό σύστημα, την οικονομία, το χρηματοπιστωτικό σύστημα, την Ευρώπη και άλλα, που παρά το γεγονός ότι χρειάζονται περαιτέρω επεξεργασία, συνιστούν ήδη διαυγή εναλλακτική που ο κάθε πολίτης μπορεί να κρίνει και να συζητήσει. Με άλλα λόγια καταθέτουμε προτάσεις ευθύνης με κοινωνικό προσανατολισμό και ιδεολογικό στίγμα που θίγουν συμφέροντα. Δεν παραπέμπουμε στις καλένδες. Δεν εκμεταλλευόμαστε ούτε θωπεύουμε την κοινωνική οργή. Δεν κατασκευάζουμε προπετάσματα με ασαφείς ή γλυκερούς λόγους, αποκρύπτοντας πραγματικές προθέσεις.

– Είναι ένα σχήμα με προβάδισμα πολιτικής ηθικής. ΄

Από εδώ λοιπόν επέλεξα να δώσω την προσωπική μου πολιτική μάχη για αυτά που πιστεύω. Με συνέπεια στις αρχές μου και με όραμα,

μια Ελλάδα που πρέπει να αλλάξει..

– υπερβαίνοντας την πεπατημένη της κακέκτυπης ανάπτυξης , της οικονομικής ανισότητας και της κοινωνικής πόλωσης.

– διεκδικώντας μια προοδευτική ρεαλιστική εναλλακτική. Παραγωγικό πρότυπο οργάνωσης της οικονομίας με περιβαλλοντική ισορροπία που θα στηρίζει τη πρωτοβουλία και την επιχειρηματικότητα. Ανοικτή, πραγματικά αντιπροσωπευτική δημοκρατία χωρίς πελατειακές εξαρτήσεις. Κοινωνία αλληλεγγύης με ίσες ευκαιρίες για όλους. Χώρα φάρο δημοκρατίας και σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα.

σε μια Ευρώπη που πρέπει να αλλάξει..

– αντιμαχόμενη το γερμανικό ηγεμονισμό που φέρνει την άνιση ανάπτυξη, την κοινωνική πόλωση και την πολιτική αστάθεια των κρατών μελών.

– διεκδικώντας την Ευρώπη των Λαών, της οικονομικής και κοινωνικής σύγκλισης, της χρηματοοικονομικής σταθερότητας με απασχόληση και προοπτικές για τους νέους, με ομόσπονδη συνεργασία αλλά και δημοκρατικά αντιπροσωπευτική εκπροσώπηση στη διοίκηση.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top