ΑΡΘΡΑ

Για ένα νέο Γοργοπόταμο

ολαντ-τσιπρας

Με αφορμή την ανακοίνωση του κόμματός του «Ανεξάρτητοι έλληνες» μέσω facebook, επισκέφθηκα τη σελίδα του κ. Καμμένου και διαπίστωσα πως έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Διακατέχεται από το πνεύμα της «Άνω Πλατείας» με τις μούντζες και τα αναθέματα. Ένα μείγμα απλοϊκών, λαϊκίστικων συνθημάτων κατά του μνημονίου και «υπέρ της ανεξαρτησίας της χώρας από τον ευρωπαϊκό ζυγό» που ωστόσο δεν διαφέρει από την φρασεολογία των «αριστερών επαναστατών» της εποχής μας, εάν τις συγκρίνουμε με τις τελευταίες δηλώσεις- κινήσεις της «αντίπερα όχθης».

Με αφορμή την ανακοίνωση του κόμματός του «Ανεξάρτητοι έλληνες» μέσω facebook, επισκέφθηκα τη σελίδα του κ. Καμμένου και διαπίστωσα πως έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Διακατέχεται από το πνεύμα της «Άνω Πλατείας» με τις μούντζες και τα αναθέματα. Ένα μείγμα απλοϊκών, λαϊκίστικων συνθημάτων κατά του μνημονίου και «υπέρ της ανεξαρτησίας της χώρας από τον ευρωπαϊκό ζυγό» που ωστόσο δεν διαφέρει από την φρασεολογία των «αριστερών επαναστατών» της εποχής μας, εάν τις συγκρίνουμε με τις τελευταίες δηλώσεις- κινήσεις της «αντίπερα όχθης». Μάλιστα δημοσιεύεται φωτογραφία-μοντάζ του Πάνου ως νέος Άρης Βελουχιώτης ή Ν. Ζέρβας, θέτοντας έτσι τα θεμέλια για έναν νέο Γοργοπόταμο.

Και μια λεπτομέρια: Δημοσιεύει και μια φωτογραφία με συγκεκριμένο αποδέκτη σε «τσακίρ κέφι» που συνοδεύεται με τους στίχους του τραγουδιού «ο κ. Αντώνης», που μάλιστα συγκέντρωσε 1.778 like.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top