ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Για μια νέα προοδευτική παράταξη

Σταθερή στρατηγική επιδίωξη των «ΜΕΤΑρρυθμιστών της Αριστεράς», είναι η δημιουργία της Μεγάλης Δημοκρατικής και Προοδευτικής Παράταξης. Οι λόγοι είναι προφανείς. Τους έχω επανειλημμένα τονίσει με έμφαση. Συμβολή στην ισορροπία του πολιτικού συστήματος. Καθοριστικός παράγοντας δημοκρατικής, προοδευτικής διακυβέρνησης. Εγγύηση του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας.

Οι δημοκρατικοί πολίτες απαιτούν την αναγέννηση και την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς και για αυτό θεωρώ κάθε νέα κινητικότητα θετικό σημάδι. Δεν θα σταθώ στο ότι δικαιώθηκα στους φόβους που έγκαιρα εξέφρασα για λανθασμένες διαδικασίες που οδήγησαν σε αποτυχίες. Εύχομαι να μην ξαναγίνουν τα ίδια λάθη.

Πίστευα και εξακολουθώ να πιστεύω ότι Το ΠΟΤΑΜΙ θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή. Πιστεύω απόλυτα ότι όλες οι δυνάμεις είναι εφικτό να συγκλίνουν προγραμματικά και πολιτικά. Δεν διαπιστώνω αγεφύρωτες διαφορές.

Θυμίζω βασικά σημεία της πρότασής μας (“Πώς θα ανασυγκροτηθεί ο μεσαίος χώρος» 5 Ιουλίου www,protagon.gr):

α) Δημόσια κατάθεση από όλους της σαφούς πολιτικής βούλησης για τη δημιουργία νέας ενιαίας προοδευτικής παράταξης.
β) Συγκρότηση με συμφωνία, προσωρινού αντιπροσωπευτικού πολιτικού συμβουλίου με τη συμμετοχή των επικεφαλής των κομμάτων, κινήσεων, στελεχών του χώρου κ.λ. που δεν θα λειτουργεί στη βάση πλειοψηφιών-μειοψηφιών αλλά στη βάση συναινέσεων. Η συγκρότησή του είναι συμβολική μεν, πλην όμως κίνηση μεγάλης πολιτικής σημασίας.
γ) Πανελλαδική εξόρμηση με ανοιχτές πανελλαδικές συγκεντρώσεις
δ) Εκλογή ηγεσίας από τη βάση με όρους που θα συμφωνηθούν
ε) Ιδρυτικό συνέδριο του νέου πολιτικού φορέα

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top