ΑΡΘΡΑ

Για όλα φταίει ο Σόιμπλε;

Ένας βουλευτής του ελληνικού κοινοβουλίου -της αξιωματικής αντιπολίτευσης… παρακαλώ- απεκάλεσε τον υπουργό οικονομικών της Γερμανίας υποτιμητικά «κουτσό», επιχαίρων προφανώς για την δολοφονική σε βάρος του επίθεση, που τον άφησε παράλυτο πριν από χρόνια. Η είδηση της διάρρηξης του σπιτιού του κ. Σόϊμπλε, έφερε χαράς ευαγγέλια στους… προοδευτικούς χρήστες του facebook, που το θεώρησαν περίπου σαν απονομή θείας δίκης σε κάποιον που έχει… διαρρήξει τα σπίτια ολονών μας!

Είναι… ηλίου φαεινότερον ότι ο κ. Σόϊμπλε ευθύνεται για όλα τα κακά που μαστίζουν τον τόπο μας τα τελευταία 3-4 χρόνια της βαθιάς κρίσης! Αυτός δεν έβαλε τις μεγάλες γερμανικές εταιρείες να διαφθείρουν τους… αγνούς και άδολους πολιτικούς που εκλέγαμε για να μας κάνουν τα ρουσφέτια; Αυτός δεν υποχρέωνε τα πολιτικά κόμματα να… προσλαμβάνουν τους ψηφοφόρους τους στο δημόσιο και να χτίζουν το κάστρο της γραφειοκρατίας και της διαφθοράς;

Αυτός δεν απαγόρευε σε όλους τους επαγγελματίες να δηλώνουν τα εισοδήματά τους και να πληρώνουν τους φόρους τους; Αυτός δεν υποχρέωνε τους ασθενείς να δίνουν φακελάκια, αυτός δεν υπονόμευε την ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων στους δημόσιους οργανισμούς, δεν επέβαλε στους νεκρούς μας να παίρνουν τις συντάξεις τους; Μια τέτοια επώδυνη ευκαιρία, σαν την κρίση που βιώνουμε, θα είναι κρίμα να την πετάξουμε στα σκουπίδια, να μην αξιοποιήσουμε και την άλλη της πλευρά! Γιατί υπάρχει κι αυτή η άλλη πλευρά. Διαβάζω την είδηση: «Για δεύτερη φορά φέτος, αναβλήθηκε η προγραμματισμένη αύξηση των τιμών των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς! Και αυτό, γιατί με τη βοήθεια και των συστηματικών ελέγχων, αυξήθηκαν τα έσοδα των οργανισμών, ώστε να μην χρειάζεται να γίνουν άμεσα αυξήσεις. Και αν η τάση αυτή ενισχυθεί, μπορεί να μην χρειαστεί να γίνουν και καθόλου…» Οι πολίτες συνειδητοποιούν σιγά-σιγά ότι τις… τζάμπα μαγκιές του «δεν πληρώνω», για παράδειγμα, κάποιων ανεύθυνων κινημάτων (πριμοδοτούμενων από πολιτικές δυνάμεις), τις πληρώσαμε τελικά πανάκριβα όλοι μας! Όπως ακριβώς θα γίνει και με το «δεν πληρώνω» το συνολικό χρέος της χώρας, που εξαγγέλλουν…

Ήρθε η ώρα ν’ απαντήσουμε στον κ. Σόιμπλε και στις… σατανικές μεθοδεύσεις του, ακριβώς όπως του αξίζει: αλλάζοντας τον εαυτό μας, την κοινωνία μας, την Ελλάδα!

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top