ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Για τον Δήμο της Αθήνας

Ο Γ. Καμίνης ανακοίνωσε προχθές την υποψηφιότητά του για μια δεύτερη θητεία στον Δήμο της Αθήνας. Αναλογιζόμενος τα όσα αντιμετώπισε και αυτά που θα ακολουθήσουν, θεωρώ την πράξη του θέση ευθύνης απέναντι στα προβλήματα και όχι προσωπική ματαιοδοξία ή έστω φιλοδοξία. Ακόμη λιγότερο είναι ευκαιριακή κομματική διευθέτηση εν όψει ευρύτερων πολιτικών επιδιώξεων, όπως γίνεται συνήθως. Απέδειξε ότι μπορεί να κινηθεί ακομμάτιστα, αλλά με σαφή πολιτική έκφραση. Ο κ. Καμίνης είναι το υπόδειγμα του κεντρώου που λείπει βασανιστικά από τη σημερινή πολιτική μας σκηνή.

Ενας ασφαλής τρόπος να αξιολογήσει κανείς το έργο του κ. Καμίνη κατά την πρώτη 4ετία είναι να το συγκρίνει με το αντίστοιχο των προκατόχων του στη δημαρχία την τελευταία, ας πούμε, 20ετία. Θα εντυπωσιαστεί από δύο κατηγορίες διαπιστώσεων. Η πρώτη αφορά στη σχεδόν απόλυτη απουσία έργου, αν εξαιρέσουμε τα? καγκελάκια, τα πλακάκια της Ολυμπιάδας και τα αγάλματα σε κάθε παρκάκι. Το δεύτερο αφορά στη φαυλότητα των αναρίθμητων διορισμών σε κάθε γραφείο και δημοτική υπηρεσία και την αδιαφάνεια στη διαχείριση πόρων. Αυτού του είδους η αξιολόγηση πρέπει να γίνει για να αντιληφθεί κανείς πόσο δύσκολο πρέπει να ήταν το έργο της πρώτης τετραετίας του κ. Καμίνη.

Δυστυχώς, τώρα (για άλλη μια φορά), κάποιοι θα κρίνουν με βάση το πόσα χρήματα έχει σπαταλήσει σε κακόγουστα έργα βιτρίνας. Λίγοι θα ασχοληθούν με τον εξορθολογισμό των υπηρεσιών, την εξάλειψη της σπατάλης, τη διαφάνεια, όπου κάθε δημότης μπορεί να δει πού πάει το κάθε ευρώ. Ελπίζω ότι αρκετοί, και ιδιαίτερα οι απευθείας ωφελημένοι, θα ασχοληθούν με το ότι δείχτηκε ιδιαίτερη φροντίδα σε αστέγους και άνεργους, ότι δίνονται 10.000 μερίδες φαγητού κάθε μέρα, ότι δημιουργήθηκε ένα δίκτυο αλληλεγγύης.

Αλλοι ίσως αναγνωρίσουν ότι πολλές φορές μόνος (εξαιρετικά μόνος) ο Καμίνης έβαλε φραγμό στις επικοινωνιακές φιέστες των νεοναζί. Η αντιμετώπιση των πολιτικών και κοινωνικών συνεπειών της κρίσης είναι, ακριβώς, το μεγάλο έργο που αξίζει να του εμπιστευθούν οι Αθηναίοι. Δυστυχώς, κάποιοι εγκλωβισμένοι και με ιδεολογικές και κομματικές παρωπίδες θα μετρήσουν μόνο πόσες επαναστατικές καταγγελίες του μνημονίου έκανε ο Καμίνης ή το πόσα θα κερδίσει το κόμμα που θα τον στηρίξει. Ελπίζω ότι αυτοί θα είναι οι λιγότεροι.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top