ΑΡΘΡΑ

Για το καλό της Αριστεράς, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εξαϋλωθεί

Το να θριαμβολογεί κανείς (Θ. Φωτίου) που τα συσσίτια πλέον αποκτούν θεσμική μορφή το λες και αφασία. Η εισαγωγή κάποτε στην ελληνική καθημερινότητα της περίφημης UNNRA έγινε ασυγκρίτως πιο ταπεινά.

«Last year» είπε το πρωί ο αγγλομαθής πρώην υπουργός οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ (και πρώην συνδικαλιστής του ΠΑΣΟΚ βεβαίως βεβαίως)… Δηλαδή: εσάς που μας ψηφίσατε σας πιάσαμε κορόιδα και φυσικά η λεξούλα “συγνώμη” από Συριζέο δεν πρόκειται ποτέ να ειπωθεί.

Όχι, ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να το πάει ως το τέλος – οι Συριζέοι είναι ικανοί μεθαύριο να μας πουν ότι δεν ψήφισαν τίποτα και να το παίζουν πάλι επαναστάτες και αριστεροί, ποντάροντας στην ευγένειά μας.

Οι εκλογές πρέπει να γίνουν στο τέλος της θητείας του ΣΥΡΙΖΑ, έτσι ώστε να εφαρμόσουν αυτοί (οι Συριζέοι) τα όσα τώρα υπογράφουν, ώστε να εξαντληθούν, να εξαϋλωθούν, να λείψει αυτή η πρόστυχη εκμετάλλευση του ονόματος “αριστερά” από αυτούς, να πιουν όλο το ποτήρι – γιατί το «Last year» αυτοί το έχουνε για ψωμοτύρι.

Στο μεταξύ πληροφορήθηκα ότι στη γιορτή των γενεθλίων του υπουργού αμύνης (προσωπική του γιορτή) έπαιξε (λέει) και μια μπάντα του στρατού – από την εποχή του Κοκού είχε να απασχοληθεί στρατιωτική μπάντα για να παίξει μουσική σε προσωπική γιορτή πολιτικού προσώπου. Έχουμε και μη βασιλευομένη δημοκρατία τρομάρα μας.

Συμπεριφέρονται βγάζοντάς μας τη γλώσσα, βολεύοντας κάποιους δικούς τους (παπαγαλάκια κτλ), μαζεύοντας χρήματα (δεν είναι μόνο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και ένα πλήθος παρατρεχάμενων συμβουλοδιοικητών οι οποίοι τα παίρνουν κανονικά και με το νόμο) – και ύστερα θα μας λεν και πάλι: «εμείς οι αριστεροί, οι αγωνιστές, μπλα, μπλα, μπλα».

Κάποιοι τα λέγαμε από το 2013 ή και πιο πριν – τα έμπειρα μάτια είδαν από τότε το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εξέφραζε την ψευτοαριστερά της καρέκλας. Αλλά, βεβαίως, ο λαός τα θέλει και τα παθαίνει – πιο σωστά οι πλειοψηφίες: Ακούνε, πιστεύουν, άλλοι από αυτούς βολεύονται και άλλοι χτυπάνε τα κεφάλια τους στον τοίχο.

Δημοσιεύεται και στο thecaller.gr

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top