ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Γράμμα στον σύντροφο Νικολά

Σύντροφε Νικόλα,

Ο Αγιος Νικόλαος τον οποίο η χριστιανοσύνη γιόρτασε χθες να σε έχει καλά. Δεν θα με θυμάσαι. Είχαμε συναντηθεί με τη Ρένα στο Καράκας. Σκέφτομαι πως κάτι τέτοιες μέρες το μυαλό σου δεν θα φεύγει από τον σύντροφο Ούγκο που πριν αναληφθεί σε κρατούσε στα γόνατά του και χαϊδεύοντάς σου το γενάκι σου ψιθύριζε «Petit Nicolas, άτακτο αγοράκι». Ηταν μερακλής ο Ούγκο, όμως όσο μερακλής κι αν ήταν δεν θα μπορούσε να φανταστεί τα άλματα της αγαπημένης μας πατρίδας επί των ημερών σου. Εμείς ακόμη δεν έχουμε γίνει η Βενεζουέλα της Μεσογείου όμως είμαστε σε καλό δρόμο.

Διάβασα προχθές στην αγαπημένη μας εφημερίδα «Αυγή» πως οι δεξιοί ξένοι πράκτορες και οι ντόπιοι λακέδες τους σε βύθισαν στο σκοτάδι. Σου έριξαν μπλακ άουτ πριν από την καθημερινή διακοπή του ηλεκτρικού που κινείται εντός σοσιαλιστικών πλαισίων προκειμένου να σαμποτάρουν οι άθλιοι τις αυριανές δημοτικές εκλογές. Πες σε παρακαλώ στον Ούγκο ότι κι εμείς εδώ τον σκεφτόμαστε και μην παραλείψεις να του θυμίσεις εκείνο το πετρέλαιο που ήταν να μας στείλει για να ζεσταθούμε τα Χριστούγεννα. Τα υπόλοιπα θα τα βρούμε και έχεις και χαιρετίσματα και από τον Αλέξη και τη Ρένα. Ευτυχώς σ’ εσάς εκεί κάτω τα Χριστούγεννα έφυγαν νωρίς και τους έδωσες και τα δώρα, και χαρτί υγείας βρήκατε επιτέλους ώστε να μην σκέφτεσαι αηδίες όταν αναγγέλλεις στον λαό για το πρόγραμμα «Χαρά για όλους». Πόσο χαρούμενη θα είναι η απογειωμένη ψυχούλα του Ούγκο τώρα που έδωσες εντολή στα εμπορικά σου καταστήματα να ρίξουν τις τιμές τους στο μισό.

Εδώ να σκεφτείς τσακωνόμαστε για τα γενόσημα και ενώ έχομεν περίσσια χάρτου υγείας μας λείπουν τα χρήματα. Να μην ξεχάσω να σε συγχαρώ για τη γενναία απόφαση που πήρες να κυβερνάς από εδώ και πέρα μόνον με προεδρικά διατάγματα. Θέλω, αν βρεις λίγο χρόνο, να μας εξηγήσεις πώς το έκανες γιατί ο Αλέξης είναι έξαλλος με την εδώ κυβέρνηση που μόνον πράξεις νομοθετικού περιεχομένου ξέρει να βγάζει. Κι αυτούς τους δεξιούς με το μπλακ άουτ να τους πιάσεις και ξέρεις εσύ τι να τους κάνεις.

Θέλω επίσης να σε ρωτήσω τι κάνετε εσείς εκεί κάτω με τους σεξιστές γελοιογράφους. Γιατί εμείς εδώ έχουμε πολύ μεγάλο πρόβλημα όμως όταν κι εμείς γίνουμε Βενεζουέλα θα κοπούν και οι παρενοχλήσεις. Μην ξεχάσω και τα χαιρετίσματα του Παναγιώτη του Λαφαζάνη που δεν ξέρει ισπανικά όμως είναι σύντροφος, αγωνιστής και πάνω απ’ όλα άνθρωπος.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top