ΣΧΟΛΙΑ - ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Δάσκαλε που δίδασκες…

Να, λοιπόν, που κατά τα ισχύοντα με το δίκιο του εργάτη, νόμος είναι (και) το δίκιο του πρύτανη. Νόμος μάλιστα τόσο ισχυρός, που κατισχύει κάθε αντίθετου δικαίου, όπως θα έλεγαν και οι νομομαθείς που σήκωσαν το φλάμπουρο κατά των ρυθμίσεων Διαμαντοπούλου. Οι οποίες ρυθμίσεις -ειρήσθω εν παρόδω- έτυχαν της υποστήριξης και των δύο μεγάλων κομμάτων, 250 βουλευτών και πλήθους άλλων, που επιμένουν ότι το συγκεκριμένο νομοθέτημα, όσες ατέλειες κι αν μεταφέρει, δίνει ανάσες στο δυσκίνητο και γερασμένο ελληνικό πανεπιστήμιο.

Το ωραίο του πράγματος είναι, μάλιστα, ότι μια μεγάλη μερίδα από τους καθηγητές που ανέβηκαν στα κεραμίδια των ιδρυμάτων, άλλοι αρνούμενοι να κάνουν εκλογές κι άλλοι ενθαρρύνοντας τους φοιτητές να αναλάβουν «πρωτοβουλίες», διδάσκουν νομικά.

Οταν τελειώσει, λοιπόν, το πανηγύρι, θα επιστρέψουν στα αμφιθέατρα για να εξηγήσουν πώς συγκροτείται η έννομη τάξη, πώς ορίζεται η κοινωνική οργάνωση, τι σημαίνει σεβασμός στον νόμο…

Ετσι, για να επιβεβαιωθεί άλλη μια φορά το ρηθέν «δάσκαλε που δίδασκες…».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top