ΣΧΟΛΙΑ - ΔΙΑΛΟΓΟΣ

«Δένουν» με στοιχεία τον Ν. Μιχαλολιάκο και άλλους

Οι ανακριτές της υπόθεσης έχουν στοιχεία που «δένουν» τον ποινικό χαρακτηρισμό του «διευθύνοντος» όχι μόνο για τον Νίκο Μιχαλολιάκο αλλά και για τους υπόλοιπους βουλευτές που είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Οι ανακριτές της υπόθεσης έχουν στοιχεία που «δένουν» τον ποινικό χαρακτηρισμό του «διευθύνοντος» όχι μόνο για τον Νίκο Μιχαλολιάκο αλλά και για τους υπόλοιπους βουλευτές που είναι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Η ανάκριση φαίνεται να έχει ισχυρά στοιχεία ώστε να μπορεί να αποδώσει κεντρικό καθοδηγητικό ρόλο και στους έξι πολιτικούς, όπως και σε τουλάχιστον δύο εκ των κατηγορουμένων στελεχών τού κόμματος, αλλά και αδιάσειστα δεδομένα για τον αντικειμενικό προσδιορισμό της «εγκληματικής οργάνωσης» ως «δομημένης», γεγονός που είναι κρίσιμο για την ποινική μεταχείριση που θα έχουν οι βουλευτές.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μισή ώρα το αργότερο αφότου ο Παύλος Φύσσας δολοφονήθηκε,ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος ενημερώθηκε για τη δολοφονία του Π. Φύσσα σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον βουλευτή του κόμματος Γιάννη Λαγό, δηλαδή, στις 00.37 π.μ. της 18ης Σεπτεμβρίου.

Ιδου τι αναφέρει στο πόρισμά της (φέρει ημερομηνία 27 Σεπτεμβρίου) η Αντιτρομοκρατική: «Η υπ’ αριθμ. 69077… σύνδεση με στοιχεία συνδρομητή Λαγός Γιάννης, την 00.37 ώρα της 18 Σεπτεμβρίου 2013 δέχεται εισερχόμενο μήνυμα κειμένου (sms) από την υπ’ αριθμ. 69077… σύνδεση με στοιχεία συνδρομητή Μιχαλολιάκος Νικόλαος.

Μετά το πέρας λίγων δευτερολέπτων, η υπ’ αριθμ. 69077… σύνδεση με στοιχεία Λαγός Γιάννης πραγματοποιεί εξερχόμενη κλήση στην υπ’ αριθμ. 69077… σύνδεση με στοιχεία συνδρομητή Μιχαλολιάκος Νικόλαος».

Την ίδια ώρα οι διωκτικές αρχές ψαχνουν τα πιθανά σημεία, όπου οι «πυρήνες» της Χρυσής Αυγής έχουν αποθηκεύσει τον οπλισμό που χρησιμοποιούσαν στις στρατιωτικού τύπου ασκήσεις τους.

Παράλληλα, οι έρευνες φτάνουν στις τράπεζες, όπου γίνεται διερεύνηση ύποπτων λογαριασμών. Οι υπηρεσίας οικονομικού εγκήματος έχουν ξεκινήσει την έρευνα σε λογαριασμούς μελών της ΧΑ, προκειμένου να εντοπίσουν «ύποπτες» καταθέσεις και εμβάσματα στον λογαριασμό τους.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top