ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε

Επειδή είμαστε άνθρωποι, με ό, τι αυτό συνεπάγεται και τα ένστικτά μας ποικίλουν. Επειδή οι καιροί προσφέρονται για αναμόχλευση, πυροδότηση ή ανάκληση μνήμης.

Επειδή είμαστε άνθρωποι, με ό, τι αυτό συνεπάγεται και τα ένστικτά μας ποικίλουν. Επειδή οι καιροί προσφέρονται για αναμόχλευση, πυροδότηση ή ανάκληση μνήμης.

.

Επειδή δεν πάσχουμε (ακόμη τουλάχιστον) από Alzheimer, θυμίζω την επιστολή Γ. Παπανδρέου προς Κ. Σημίτη, αμέσως μετά την αποπομπή Σημίτη από την ΚΟ του ΠαΣοΚ: «Αντιλαμβάνομαι ότι έχεις τελικά αποφασίσει να κινείσαι έξω από το πλαίσιο των αποφάσεων του ΠαΣοΚ και να λειτουργείς αυτόνομα και ανεξάρτητα. Μπορώ να το κατανοήσω αλλά δεν μπορώ να το δεχτώ. Είμαι προσωπικά υποχρεωμένος αλλά και αποφασισμένος να διαφυλάττω την πολιτική ενότητα του Κινήματος μας».

.

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν σύσκεψης στην οποία συμμετείχαν οι Δ. Ρέππας, Ν. Αθανασάκης, Χ. Καστανίδης, Γ. Ραγκούσης και Γ. Παπακωνσταντίνου.

.

Δήλωση Γ. Παπακωνσταντίνου μετά τη σύσκεψη: «Η διαφοροποίηση του Κ. Σημίτη σε αυτήν τη συγκυρία αποπροσανατολίζει τις προτεραιότητες του Κινήματος».

.

Ο Γ. Παπανδρέου είναι σήμερα βουλευτής του ΠαΣοΚ. Δεν υπαινίσσομαι ότι πρέπει να συμβεί κάτι αντίστοιχο, συμφωνώ με την Ιώβεια αντιμετώπιση Βενιζέλου (τελικά όλοι κάποια στιγμή ξεπερνάμε τον εαυτό μας), αλλά πιστεύω ότι χρήζει υπενθύμισης μέρες που είναι.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top