ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Δεν ήταν μόνο μία γκάφα

Δεν ήταν μόνο μία γκάφα που του εξασφάλισαν τα δέκα λεπτά δημοσιότητας που του αναλογούν. Δεν ήταν μόνο μία απρέπεια, μία μεγάλη συκοφαντία απέναντι στο κόμμα που κυβέρνησε την Ελλάδα επί 20 ολόκληρα χρόνια με τρεις πρωθυπουργούς, μεταξύ των οποίων και ο ιδρυτής του κόμματος και ιστορικός ηγέτης της δημοκρατικής παράταξης Ανδρέας Παπανδρέου.

Δεν ήταν μόνο μία γκάφα που του εξασφάλισαν τα δέκα λεπτά δημοσιότητας που του αναλογούν. Δεν ήταν μόνο μία απρέπεια, μία μεγάλη συκοφαντία απέναντι στο κόμμα που κυβέρνησε την Ελλάδα επί 20 ολόκληρα χρόνια με τρεις πρωθυπουργούς, μεταξύ των οποίων και ο ιδρυτής του κόμματος και ιστορικός ηγέτης της δημοκρατικής παράταξης Ανδρέας Παπανδρέου.

Ήταν κάτι πολύ περισσότερο… Εκστομίσθηκε δημόσια από ένα ανώτερο θεσμικό πρόσωπο της αιρετής διοίκησης του κράτους, ο πυρήνας της σκέψης ο οποίος οδηγεί απευθείας στον φασισμό. Γιατί αυτό έκανε τελικά ο περιφερειάρχης κ. Τζιτζικώστας, διά της αποδοχής και αναγνώρισης των υπόδικων και έγκλειστων στις φυλακές, ναζιστών – ψευτοπολιτικών ως ισότιμων θεσμικών παραγόντων σαν όλους τους άλλους. Και με αναπαραγωγή της συκοφαντίας και της μαύρης προπαγάνδας, υιοθέτησε τη φασιστική σκέψη και ρητορεία. Αυτό είναι και το μεγάλο πρόβλημα με αυτές τις άφρονες ενέργειες και δηλώσεις, που έριξαν βαριά τη μαύρη σκιά τους πάνω στις ημέρες του εθνικού εορτασμού.

Δυστυχώς, η μαύρη προπαγάνδα δεν σταμάτησε εκεί, συνεχίστηκε και τις επόμενες ημέρες, με τη σκυτάλη να παίρνουν στη συνέχεια και άλλοι γνωστοί ακροδεξιοί όπως ο κ. Καμμένος και ο γνωστός «φίλος» του Σαμαρά, Φαήλος Κρανιδιώτης. Εν χωρώ μαζί με τον αριστερό Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή και με την «ευγενή» βοήθεια και συνδρομή μαύρων φυλλάδων, πρωινών ραδιοφωνικών εκπομπών και τηλεοπτικών σταθμών.

Γιατί γίνεται όμως αυτό, τι πρόβλημα έχουν όλοι αυτοί ειδικά με το ΠΑΣΟΚ και με τον Ευ. Βενιζέλο προσωπικά, και τους πολεμούν με τόση ένταση, με τόσο απρεπή, συκοφαντικό και απολιτίκ τρόπο; Και γιατί ειδικά σήμερα που το ΠΑΣΟΚ είναι πλέον συρρικνωμένο, αφού έχει καταβάλει ήδη ένα τεράστιο πολιτικό κόστος; Γιατί ας πούμε δεν επιτίθενται στον Σαμαρά, που είναι και ο πρωθυπουργός και έχει σήμερα τον πρώτο λόγο και την κύρια ευθύνη;

Κάποιος λόγος θα υπάρχει γι’ αυτό… Και μη μου πείτε πως επιτίθενται στο ΠΑΣΟΚ επειδή φυλακίστηκε ο Τσοχατζόπουλος και άρα συνεπάγεται πως το κόμμα αυτό είναι εγκληματική οργάνωση! Γιατί τότε κάποιος με την ίδια λογική θα μπορούσε να πει πως, επειδή μπήκε φυλακή ισόβια ο Παπαγεωργόπουλος είναι και η ΝΔ εγκληματική οργάνωση! Όλα αυτά θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι αστεία πράγματα. Δεν είναι όμως, είναι δυστυχώς καθαρός φασισμός και καθημερινή διαβρωτική για τη δημοκρατία προπαγάνδα.

Όμως ας επανέλθουμε στο γιατί. Μήπως επειδή θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ είναι ο εύκολος στόχος, ο αδύναμος κρίκος και με την περαιτέρω συρρίκνωσή του θα πέσει η κυβέρνηση; Ίσως… Αυτό είναι ένα ενδεχόμενο, αλλά πάλι αν είναι μόνο αυτό, γιατί δεν επιτίθενται με τον ίδιο τρόπο στον Σαμαρά και τη ΝΔ;

Μήπως πάλι υπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα που έχουν θιγεί από το ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρό του, και τώρα εκδικούνται με τον τρόπο τους και θέλουν να διαμορφώσουν κατά την αρέσκειά τους και το πολιτικό σκηνικό; Ίσως, ποιος ξέρει;

Ένα όμως είναι βέβαιο, πως έτσι η πολιτική ζωή και το πολιτικό σύστημα, αντί να ανανεώνονται και να προχωρούν μπροστά, βυθίζονται όλο και περισσότερο στην ανυποληψία. Και με τον τρόπο αυτό η χώρα δεν θα δει άσπρη μέρα!

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top