ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Δεν υπάρχει σωτηρία…

Yπάρχουν κάποιοι οι οποίοι δεν ακολουθούν το ρεύμα. Δεν αρκούνται σε απλές και αφελείς αναγνώσεις των γεγονότων, δεν πείθονται από αυτές, δεν χάφτουν εύκολα όσα σερβίρουν τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, τα ποτισμένα από συμφέροντα και ψεύδη. Βλέπουν πίσω απʼ όλα όσα συμβαίνουν,

Yπάρχουν κάποιοι οι οποίοι δεν ακολουθούν το ρεύμα. Δεν αρκούνται σε απλές και αφελείς αναγνώσεις των γεγονότων, δεν πείθονται από αυτές, δεν χάφτουν εύκολα όσα σερβίρουν τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, τα ποτισμένα από συμφέροντα και ψεύδη. Βλέπουν πίσω απʼ όλα όσα συμβαίνουν, τα ερμηνεύουν με τον δικό τους τρόπο, έχουν τις δικές τους αποκλειστικές πληροφορίες για όσα σχεδιάζουν και αποφασίζουν στους σκοτεινούς διαδρόμους των μεγάλων ύποπτων κτιρίων. Και τελικά, αυτοί οι κάποιοι, αναδεικνύουν όλες τις αλήθειες. Όλες.

Ένας από αυτούς, ο Πάνος Καμμένος, των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ο ηγέτης, μέσω της προσωπικής του σελιδας στο facebook, αναφέρθηκε σε όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία. Αξίζει νομίζω να μεταφέρουμε ένα μικρό απόσπασμα με το οποίο ερμηνεύει τα γεγονότα.

«Το 4ο Γερμανικό Ράιχ, 69 χρόνια μετά τη συνθήκη της Γιάλτας και την καταγραφή της ήττας του ναζισμού, με την συνδρομή των νεοναζιστών της Ουκρανίας και των εξαγορασμένων και εκβιαζόμενων πολιτικών από γερμανικές εταιρείες (Siemens,HDW..) της Ε.Ε. πάει να πάρει εκδίκηση για την έκβαση του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου».

Φυσικά, η σκέψη-ανάλυση-αποκάλυψη, έχει και συνέχεια: «Οι σύμμαχοι του Β´ παγκοσμίου πολέμου της Δύσης έχουν διεμβολιστεί απο κακοποιούς (των αγορών), τύπου Σόρος, που έχουν βάλει στο παιγνίδι ισλαμοφασίστες που συναντούμε στην Αίγυπτο, στη Λιβύη, στη Συρία, με μόνο δεσμό τον φονταμενταλισμό. Βλέπουμε Τατάρους Τούρκους με Τσετσένους τρομοκράτες να συνεργάζονται με Αλβανούς του UCK και σήμερα του UCC».

Είναι φανερό, πως πρόκειται για μια εμβριθή ανάλυση, που βασίζεται σε ντοκουμέντα. Συνδέεει φαινομενικά ανόμοια πράγματα και καταστάσεις και συνθέτει αυτό το πανούργο παζλ.

Όπως ειναι λογικό, ο ηγέτης συνδέει όλα τα παραπάνω βρώμικα σχέδια και με την χώρα μας. Οι Κύπριοι θα ελεγαν τη φράση «έφτασεν η ώρα σας». Ο ηγέτης, το λέει με άλλα λόγια: «Η ΕΛΛΆΔΑ (σ.σ τα κεφαλαία είναι δικά του) είναι ο επόμενος στόχος. Μετά την οικονομική κρίση που έγινε ανθρωπιστική και μετατρέπεται σε εθνική (βλέπε σχέδιο Ανάν 2 και Σκοπιανό) η παρουσία λαθρομεταναστών ακραίων ισλαμιστών αποτελεί πλέον απειλή σοβαρή, σε συνδιασμό με τον νεοναζισμό που ενισχύει το μιντιακό σύστημα και οι νομιμοποίησεις μέσω υπουργοποιήσεων φασιστοειδών απο την συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Σαμαρά».

Νομίζω, πως το εντυπωσιακό δεν είναι τι λέει κατα καιρούς ο ηγέτης. Αλλά τι λένε οι καμπύλες των δημοσκοπήσεων. Στην τελευταία (της Metron Analysis), στην εκτίμηση ψήφου οι ΑΝΕΛ παίρνουν 5,9%! Υπάρχουν δε μετρήσεις, που τους δείχνουν ακόμα ψηλότερα. Και λένε κάποιοι, ότι υπάρχει σωτηρία σʼ αυτή τη χώρα…

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top