ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Δευτέρα Παρουσία

«Οι καλύτεροι δεν έχουν καμία πεποίθηση, ενώ οι χειρότεροι είναι γεμάτοι ηχηρό πάθος». Η «Δευτέρα Παρουσία» του Γέιτς έρχεται από μακριά, για να εξηγήσει τις «στιγμές αποκάλυψης», που διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην ελληνική Βουλή.

«Οι καλύτεροι δεν έχουν καμία πεποίθηση, ενώ οι χειρότεροι είναι γεμάτοι ηχηρό πάθος». Η «Δευτέρα Παρουσία» του Γέιτς έρχεται από μακριά, για να εξηγήσει τις «στιγμές αποκάλυψης», που διαδραματίστηκαν τις τελευταίες ημέρες στην ελληνική Βουλή.

Ο ΕΝΦΙΑ, η τρέχουσα εκδοχή της εθνικής φορολογικής πολιτικής απέναντι στην ακίνητη περιουσία, ήταν η αφορμή για να έρθουν στην επιφάνεια κοινοβουλευτικές αγωνίες, ευσεβείς πόθοι και στρατηγικές προσωπικής επιβίωσης. Η σπαραξικάρδια έκφραση μερίδας βουλευτών για την υπερφορολόγηση της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών μαζί και χιλιάδων ψηφοφόρων τους, αποτύπωσε ανάγλυφα το φόβο για το αύριο. Η ανασφάλεια της επανεκλογής αντηχεί σαν αντίλαλος στους διαδρόμους του κοινοβουλίου, ακόμη και αν τα ίδια πρόσωπα ήταν αυτά που ενέκριναν πριν μερικούς μήνες, αυτά που τώρα κατακρίνουν.

Το ηχηρό πάθος με το οποίο υπερασπίστηκαν οι κοινοβουλευτικοί ταγοί την «παράδοση» της επένδυσης σε ακίνητα, δεν παραπέμπει μόνο ευθέως στο Γέιτς. Είναι εκείνο το ηχηρό πάθος που οδηγεί σχεδόν αυτόματα στον κυνισμό, προκρίνοντας το ίδιον από το κοινό όφελος.

Σε μια χώρα μικρή και τελευταία ταλαιπωρημένη, είναι ίσως και εύλογο να αγωνιά κανείς να διατηρήσει τη θέση εργασίας του, ακόμη και αν πρόκειται για βουλευτική έδρα. Η ανάγκη του βιοπορισμού ακουμπά και τους βουλευτές και ως ένα βαθμό η ελληνική κοινή γνώμη το έχει κατανοήσει, επιλέγοντας τα ίδια πρόσωπα στα ίδια έδρανα. Αυτό όμως που δυσκολεύεται να συνειδητοποιήσει, είναι η ατελείωτη κατρακύλα. Όταν δηλαδή διαδικασίες και θεσμοί υποκαθίστανται από κραυγές,tweets και « γαλλικά», σε απευθείας μετάδοση από όλα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Τότε, ο σκοπός της υπερπροβολής και της διαφοροποίησης με στόχο την επανεκλογή δεν αγιάζει τα μέσα… Αντίθετα, οδηγεί σε μια κόλαση πολιτικής και οικονομικής αστάθειας, φέρνοντας ένα βήμα πιο κοντά τη Δευτέρα Παρουσία.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top