ΑΡΘΡΑ

​Η συμφωνία των χρησίμων

Ημουν και είμαι της άποψης ότι η χώρα δεν έχει την πολυτέλεια  να σπαταλά πολύτιμο διπλωματικό κεφάλαιο για το Μακεδονικό  . Η χώρα έχει άλλες προτεραιότητες και άλλους κινδύνους .Πρέπει να αποκαταστήσει τις σχέσεις με τους λοιπούς γείτονες της για να μπορεί απερίσπαστη να ασχοληθεί με τον πραγματικό  εξ ανατολών κίνδυνο και τα μεγάλα εσωτερικά της ζητήματα .Είναι θέμα προτεραιοτήτων λοιπόν.

Και εδώ σταματούν οι συγκαταταβάσεις .

Γιατί η συμφωνία των Πρεσπών  ικανοποιεί τα ελάχιστα των Ελληνικών θέσεων .Λύνει το ονοματολογικό ,ανοίγει όμως  ζητήματα ιθαγένειας και γλώσσας και ίσως στο μέλλον να αποδειχθεί ότι δημιούργησε  περισσότερα προβλήματα από ότι έλυσε.    .

Δεν ήταν η Ελλάδα η επισπεύδουσα  ,άλλοι καίγονταν  για  μια συμφωνία και είναι απορίας άξιο τι και ποιος διαπραγματεύτηκε .Μια απάντηση θα μπορούσε να είναι «τόσοι είναι ,αυτά κατάφεραν»  .Μια άλλη απάντηση είναι ότι  η  συγκατάθεση σε μια κακή συμφωνία είναι το αντάλλαγμα για την στήριξη που παρείχαν και παρέχουν οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι  στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ .Αλλωστε ,όπως λένε ,η συμφωνία όπως υπογράφηκε ήταν η Αμερικανική πρόταση εδώ και 10 χρόνια.                                                                                                 Δεν έχω καμία φοβία μήπως με χαρακτηρίσουν εθνικιστή .Ξέρω καλά ότι δεν είμαι .Αγαπώ όμως τον τόπο μου και δεν μ αρέσει να χαρίζω τα σύμβολα και την ιστορία του σαν να ήταν κληρονομιά μου .Η μάλλον …επειδή είναι κληρονομιά μου .

Λένε ότι κάποιες φορές οι συμβιβασμοί θέλουν γενναίους. Συμφωνώ .Μακάρι να ήταν έτσι και σε αυτή την περίπτωση  .Εχω την εντύπωση όμως  ότι ο παρόν συμβιβασμός απαιτεί «χρήσιμους».

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top