ΑΡΘΡΑ

Δημιουργία ρευμάτων;

ολαντ-τσιπρας

Σάλο έχει προκαλέσει στο διαδίκτυο η ανακοίνωση του υπεύθυνου εξωτερικής πολιτικής της ΔΗΜΑΡ με την όποια επικρίνεται το κόμμα της γερμανικής Αριστεράς για την καταψήφιση του προγράμματος για την Ελλάδα και η εν συνεχεία απόσυρση της ανακοίνωσης αυτής από την ιστοσελίδα του κόμματος.Πολλοί έγραψαν για υποκρισία, για σχιζοφρένεια, για σουρεαλισμό. Και πράγματι είναι περίεργο να επικρίνεις ένα γερμανικό κόμμα για κάτι που έκανες και συ στην Ελλάδα.Ποια είναι όμως η πραγματικότητα;

.

 

Σάλο έχει προκαλέσει στο διαδίκτυο η ανακοίνωση του υπεύθυνου εξωτερικής πολιτικής της ΔΗΜΑΡ με την όποια επικρίνεται το κόμμα της γερμανικής Αριστεράς για την καταψήφιση του προγράμματος για την Ελλάδα και η εν συνεχεία απόσυρση της ανακοίνωσης αυτής από την ιστοσελίδα του κόμματος.

.

Πολλοί έγραψαν για υποκρισία, για σχιζοφρένεια, για σουρεαλισμό. Και πράγματι είναι περίεργο να επικρίνεις ένα γερμανικό κόμμα για κάτι που έκανες και συ στην Ελλάδα.

.

Ποια είναι όμως η πραγματικότητα;

.

Μεγάλος αριθμός στελεχών και μελών της ΔΗΜΑΡ διαφωνεί με την επίσημη γραμμή του κόμματος για τη δανειακή σύμβαση και το PSI.

.

Και επειδή πιστεύει ότι οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται από τα όργανα και δεν τηρούνται δημοκρατικές διαδικασίες ούτε γίνεται διάλογος αντέδρασαν με αυτή την ανακοίνωση.

.

Κατά τη γνώμη μου δεν ήταν ο καλλίτερος τρόπος. Ο κόσμος δεν ξέρει τα εσωκομματικά της ΔΗΜΑΡ και η εντύπωση που δημιουργήθηκε ήταν του τραγέλαφου και του παραλογισμού.

.

Είναι φανερό ότι η ΔΗΜΑΡ έχει δυο ψυχές. Και πραγματικές καταστάσεις δεν αντιμετωπίζονται με κουκούλωμα.

.

Μήπως είναι ώρα για δημιουργία τάσεων η ρευμάτων ιδεών με δυνατότητα δημόσιας έκφρασης;

.

Έτσι ο κόσμος θα ξέρει ποιος λέει τι, θα προωθείται ο διάλογος και θα αποφεύγονται συγχύσεις.

.

Οι τάσεις είναι προτιμότερες από τα φέουδα. Εξ άλλου ήταν μια κατάκτηση στον ΣΥΝ που είχε επετεύχθη με δικούς μας αγώνες.

.

 

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top