ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Διαδηλώνουμε, αγαπώντας την Αθήνα

Παρουσιάζοντας τον περασμένο Απρίλιο την πρότασή μου για τις διαδηλώσεις, μου είχε δοθεί η ευκαιρία να τονίσω ότι είναι λάθος το βάρος να πέφτει στην απαγόρευση ή στον περιορισμό τους και ότι προσοχή πρέπει να δοθεί στην ανάγκη ρύθμισής τους.

Παρουσιάζοντας τον περασμένο Απρίλιο την πρότασή μου για τις διαδηλώσεις, μου είχε δοθεί η ευκαιρία να τονίσω ότι είναι λάθος το βάρος να πέφτει στην απαγόρευση ή στον περιορισμό τους και ότι προσοχή πρέπει να δοθεί στην ανάγκη ρύθμισής τους.

Ρύθμιση, δεν είναι μόνο ο αναλογικός περιορισμός των πολύ μικρών συγκεντρώσεων και των πορειών, αλλά και η ανάδειξη του ρόλου και της ευθύνης των διοργανωτών, οι οποίοι σε συνεργασία με τον Δήμο και την Αστυνομία, θα είναι σε θέση να περιφρουρήσουν, στην ουσία, μία διαδήλωση και έτσι να προστατεύσουν και το μήνυμά της. Μιας διαδήλωσης, την έκβαση της οποίας δεν μπορούν – από κάποια στιγμή και μετά – να ελέγξουν. Όταν, δηλαδή, κάποιοι έχουν επιλέξει να αξιοποιήσουν για μια ακόμη φορά μια λαϊκή κινητοποίηση, για να υπενθυμίσουν τον σκοτεινό ρόλο τους.

Μας δόθηκε η ευκαιρία, τότε, να πούμε και κάτι κατά τη γνώμη μου πιο σημαντικό: ότι, δηλαδή, πρέπει επιτέλους να μάθουμε να διαδηλώνουμε, αγαπώντας την πόλη μας. Τα πολλαπλά χτυπήματα που έχει δεχθεί το κέντρο της Αθήνας είναι τόσα και τέτοιας έκτασης, ώστε να είναι περιττό να πούμε ότι δεν αντέχει άλλες παρόμοιες δοκιμασίες. Σε μία στιγμή, μάλιστα, που ο δήμος Αθηναίων, οι φορείς της πόλεις και ενεργοί πολίτες, κορυφώνουμε την προσπάθεια για την αναζωογόνηση του κέντρου, με πολύ αισιόδοξα έως τώρα αποτελέσματα.

Η τρέχουσα πολιτική και κοινωνική συγκυρία, είναι η πιο χαρακτηριστική. Χρειάζεται από όλες τις πλευρές να σταλεί το μήνυμα ότι η Αθήνα είναι μια πόλη όπου διαδηλώνουμε τα αιτήματά μας, αλλά και η πόλη όπου την επόμενη μέρα πρέπει να επιστρέψουμε για να δουλέψουμε ή να αναζητήσουμε δουλειά. Και τα δύο έχουν ως αυτονόητη προϋπόθεση, η πόλη να παραμείνει όρθια.

.

Ο Γιώργος Καμίνης είναι δήμαρχος της Αθήνας

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top