ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΠΟ

Διδάγματα από τα «πόθεν έσχες»

Οι ελλείψεις αυτού του εργαλείου διαφάνειας έχουν ήδη πολλαπλά επισημανθεί: μας πληροφορούν για τα περιουσιακά στοιχεία των πατέρων του έθνους, αλλά όχι για το πώς αποκτήθηκαν, δεν πηγαίνουν σε βάθος χρόνου ώστε να μπορούμε να αποκτήσουμε εικόνα για την περιουσία που αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια της πολυετούς θητείας ορισμένων βουλευτών, ιδιαίτερα εκείνων που δεν άσκησαν ποτέ άλλο επάγγελμα, αποσύρονται πολύ γρήγορα από το Διαδίκτυο με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει επεξεργασία των στοιχείων που περιέχουν κ.λπ.

Παρά ταύτα, ορισμένα συμπεράσματα προκύπτουν αβίαστα από μια πρόχειρη έστω σταχυολόγηση: καταλαβαίνουμε κατʼ αρχάς γιατί τόσος ντόρος από μεγάλο αριθμό βουλευτών σχετικά με τον δημοκρατικότατο φόρο ακινήτων. «Οταν πολλοί εξ αυτών εμφανίζονται με τριψήφιους και διψήφιους αριθμούς ακινήτων, είναι κατανοητό ότι απειλούνται και αμύνονται, όχι υπέρ του συμφέροντος των πολλών, αλλά πρώτιστα για ίδιο όφελος. Αντιλαμβανόμαστε επίσης την υποκρισία και την κακή συνείδηση που αναδίδεται σε πολλές περιπτώσεις, αριστερών ιδίως βουλευτών, που επενδύουν καθόλου ευκαταφρόνητα ποσά στα προπύργια του παγκόσμιου καπιταλισμού, τα οποία όμως η ρητορική τους κατακεραυνώνει την ίδια στιγμή ως τοκογλυφικά και απομυζούντα το αίμα των λαϊκών τάξεων.

Και δικαιολογημένα διερωτάται κανείς πώς είναι δυνατό να ηγείσαι του αγώνα κατά των ορυχείων χρυσού στη Χαλκιδική και να επενδύεις συγχρόνως στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που τα δανειοδοτούν. Ακόμα όμως και από τους πένητες της Βουλής προκύπτουν ερωτήματα. Τα μηδενικά «πόθεν έσχες» πολλών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, αλλά και άλλων κομμάτων τι άραγε σηματοδοτούν; Πώς αυτοί οι άνθρωποι ζούσαν πριν εκλεγούν; Μήπως ήσαν βουτηγμένοι στην παραοικονομία ή ακόμα και στην ανομία; Μήπως, όπως ακούγεται τελευταία, ζούσαν από τη νύχτα, από την προστασία, το λαθρεμπόριο και την εκμετάλλευση των μεταναστών;

Συνολικά, τα «πόθεν έσχες» των βουλευτών μας δεν εμπνέουν αισθήματα ευφορίας. Αντιθέτως, εικονογραφούν μια εθνική αντιπροσωπεία, η οποία είναι, δυστυχώς, σε αρκετά μεγάλο βαθμό, βυθισμένη στην εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων, στην ασυμφωνία λόγων και πράξεων, ακόμα και στην ανοιχτή και απροκάλυπτη παρανομία. Οι έντιμοι βουλευτές οφείλουν να αντιδράσουν, ενώ εμείς όλοι οι υπόλοιποι ψηφοφόροι οφείλουμε να είμαστε πολύ προσεκτικοί μπροστά στην κάλπη, ώστε να μην ξαναστείλουμε στη Βουλή συμφεροντολόγους, υποκριτές ακόμα και εγκληματίες.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top