ΣΧΟΛΙΑ - ΔΙΑΛΟΓΟΣ

ΔΣΑ : Ωρα για μάχη

Οι Δικηγόροι της Αθήνας, βιώνουμε καθημερινά μία δύσκολη πραγματικότητα για τον κλάδο μας. Οι αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές. Η υπερφορολόγηση. Η μείωση της Δικηγορικής ύλης. Εξαναγκάζουν δεκάδες συναδέρφους μας να αναστέλλουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα.

Οι Δικηγόροι της Αθήνας, βιώνουμε καθημερινά μία δύσκολη πραγματικότητα για τον κλάδο μας. Οι αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές. Η υπερφορολόγηση. Η μείωση της Δικηγορικής ύλης. Εξαναγκάζουν δεκάδες συναδέρφους μας να αναστέλλουν την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Ενώ και όσοι συνεχίζουμε να ασκούμε το λειτούργημά μας, δυσκολευόμαστε ασφυκτικά να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας, που καθημερινά, γίνονται μεγαλύτερες.

Την ίδια στιγμή αρκετοί συνάδερφοί μας, κυρίως νέοι, αναγκάζονται να « προλεταριοποιούνται» και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με ελάχιστες και πενιχρές αμοιβές σε μεγάλες δικηγορικές εταιρείες, χωρίς να έχουν στην πραγματικότητα καμία εγγύηση, για τη αξιοπρεπή διαβίωσή τους.

Όλα αυτά έχουν ένα σημαντικό και δυσμενές αποτέλεσμα για την ίδια την κοινωνία. Ο Δικηγόρος χάνει το κύρος και το ρόλο του. Ο πολίτης στερείται του σημαντικότερου αρωγού του για την υπεράσπιση του Κράτους Δικαίου.

Ο ΔΣΑ, ο μεγαλύτερος επιστημονικός Σύλλογος της Χώρας, τα τελευταία χρόνια δείχνει απλά να παρακολουθεί τις εξελίξεις. Μία εύκολη αντιμνημονιακή ρητορεία, η οποία στην ουσία της διευκολύνει την εφαρμογή ενός σκληρού δικηγορικού μνημονίου, και μάλιστα χωρίς την παραμικρή διαπραγμάτευση. Διαπρέπει με την απουσία του από την καθημερινότητα των προβλημάτων των Δικηγόρων.

Η « μείζονα αντιπολίτευση του Συλλόγου», αρέσκεται σε μία λογική ώριμου φρούτου, κάνοντας ασκήσεις ομαλής εναλλαγής προβάλλοντας σεβαστές μεν ως προς τα πρόσωπα, συστημικές όμως στην ουσία τους, επιλογές, μάλιστα κατόπιν διευθετήσεων κορυφής. Επιλογές που παρά τις καλές προθέσεις δεν μπορούν να πάνε το σύλλογο Μπροστά.

Σε αυτή τη συγκυρία και ενόψει των κοινά αποδεκτών προβλημάτων οι εκλογές για την ανάδειξη του Προέδρου και του Δ.Σ. του ΔΣΑ., αποκτούν μεγάλη κρισιμότητα. Ο καθένας από εμάς έχει μπροστά του δύο επιλογές: Τη συνέχιση της σημερινής μίζερης πραγματικότητας, ή τη δραστική αλλαγή πορείας.

Η αλλαγή όμως πορείας απαιτεί πρώτα και κύρια ανθρώπους που ματώνουν στη μαχόμενη δικηγορία ( για να υπερασπιστεί κάποιος τον κλάδο πρέπει να αισθάνεται τα προβλήματά του) και που είναι έτοιμοι για σκληρές και αδιαπραγμάτευτες μάχες.

Για το Δ.Σ.Α. είναι η ώρα της Μάχης. Χρειάζεται διοίκηση με ανθρώπους που να ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΜΑΧΕΣ.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top