ΑΡΘΡΑ

Εγώ ο δημόσιος υπάλληλος

Ανήκω στο είδος που πολλοί «λατρεύουν να μισούν» και άλλοι τόσοι ζηλεύουν. «Τρούπωσα» πριν από δέκα χρόνια, ας είναι καλά ο Θείος με τις …άκρες, ή με τον ΑΣΕΠ.  Πάντα σκεφτόμουν «γιατί «τον», αφού είναι «Το Ανώτατο Συμβούλιο…» δεν ξέρω. Πάντως, «βρέξει χιονίσει» και με την Κρίση, χρόνια τώρα, δόξα σοι ο Θεός. Πρόπερσι πήρα και προαγωγή, αλλά τώρα ακούω πάλι για …Αξιολόγηση, μου δώσανε μάλιστα κάτι χαρτιά που έπρεπε να συμπληρώσω για να γίνει, λέει, σωστά η δουλειά.

Εγώ από πολιτικά δεν ξέρω πολλά και δεν με νοιάζει κιόλας. Αυτό που ξέρω πως συμφέρει να τάχεις καλά με το …γκουβέρνο. Κάθε φορά, γιατί δεν ξέρεις, μπορεί να έχουν και άλλους που θένε να «τρουπώσουν». Το κακό είναι πως αλλάζουν και δεν ξέρεις. Την τελευταία φορά που έγινε «αλλαγή» είδα και έπαθα να εξηγήσω. Τώρα, πάλι, λένε πως οι καινούργιοι θα κάνουν «αλλαγές».

Η αλλαγή για εμάς τους «δημόσιους» είναι πρόβλημα. Την τελευταία φορά, τον φίλο μου τον Κλέαρχο τον στείλανε στον Πειραιά γιατί γίνανε «συγχωνεύσεις». Έτσι τις είπαν, αλλά εγώ νομίζω πως ήταν για να μειώσουν το προσωπικό, τώρα με τα …μηχανήματα. Τα ίδια ακούω και τώρα και, όσο νάναι, καλά είναι να τάχεις καλά με το Διευθυντή γιατί ποτέ δεν ξέρεις. Εγώ στον Πειραιά δεν θέλω και όχι επειδή είμαι …Παναθηναϊκός.

Ναι, αλλά με ποιόν …Διευθυντή; Με τον τωρινό καλά τα πάμε, αλλά λένε πως είναι πολύ αντίθετος με την Κυβέρνηση. Τρία χρόνια προσπαθούν να τον …ξεφορτωθούν, αλλά αυτός …αντέχει. Θάχει «μέσο», φαίνεται, πιο ψηλά, ίσως με το Σωματείο. Το πρόβλημα είναι πως από ότι φαίνεται, θάχουμε Εκλογές, και οι αλλαγές μάλλον θα γίνουν από τους «άλλους».

Εγώ από πολιτικά δεν ξέρω, και δεν με νοιάζει, κιόλας. Το μόνο που ξέρω είναι πως στο «δημόσιο» οι αλλαγές δεν είναι πάντα καλές. Υπάρχουν καλές και κακές δουλειές και ποτέ δεν ξέρεις. Κυρίως, εξαρτάται από το Διευθυντή και αυτός «πάει με το «καθεστώς». Και, από ότι μου λένε αυτοί που ξέρουν, οι σημερινοί δεν θα είναι «Κυβέρνηση». Έτσι και εγώ έστειλα τα χαρτιά στο Σωματείο. Αυτοί ξέρουν καλύτερα.

Σχολιασμός

Σχόλια

Ιδιοκτησία
e-Μεταρρύθμιση

Εκδότης
Γιάννης Μεϊμάρογλου

Διεθυντής Σύνταξης
Μιχάλης Κυριακίδης
mkyriak@gmail.com

Επικοινωνία
info@metarithmisi.gr

H «Μεταρρύθμιση» είναι ηλεκτρονικός κόμβος ο οποίος λειτουργεί με αυτήν τη μορφή από τον Μάρτιο του 2012. Από το 2005 κυκλοφορούσε ως έντυπο και στη συνέχεια ως ηλεκτρονικό περιοδικό.

Ξεκίνησε από μια ομάδα ανθρώπων με κοινό χαρακτηριστικό την αγωνία για τη συγκρότηση ενός μεγάλου μεταρρυθμιστικού ρεύματος στην ελληνική κοινωνία. Πρόθεσή μας είναι η ενθάρρυνση των διαδικασιών για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη και η ανάδειξη της ανάγκης να εκφρασθεί σε όλα τα επίπεδα – πολιτικό, κοινωνικό, πολιτιστικό – η οπτική μιας σύγχρονης κοινωνίας, απαλλαγμένης από τις παθογένειές της.

Αναφέρεται στο χώρο της μεταρρυθμιστικής αριστεράς, της σοσιαλδημοκρατίας, του ριζοσπαστικού κέντρου, του κοινωνικού και πολιτικού φιλελευθερισμού και επιδιώκει τον διάλογο ανάμεσα στις δημοκρατικές - προοδευτικές δυνάμεις της χώρας.

Copyright © www.metarithmisi.gr.

To Top